29 de juny 2010

Puigcercós: "La independència és possible, la independència és realista"

Esquerra no acata la sentència del TC i anuncia que comença la transició cap a la independència.

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, acompanyat del secretari general, Joan Ridao, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació després de la reunió extraordinària de l'Executiva Nacional del partit, i ha anunciat amb rotunditat que “Esquerra només acata la voluntat del poble de Catalunya, que és la que va ser expressada a les urnes i que és la que no ha estat respectada. No podem acceptar ni retallades ni imposicions. No es pot acatar allò que és injust”. “Aquí comença una nova etapa”, ha sentenciat Puigcercós, “aquí comença la transició tranquil·la i democràtica cap a la independència”.

Puigcercós, que ha iniciat la seva compareixença desmentint aquelles instàncies espanyoles que han titllat la sentència de tova dient que salva l'Estatut, ha remarcat que
“aquesta és una sentència duríssima, que afecta parets mestres de l'Estatut, que conculca drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i que retalla el marge de llibertats de tots els catalans”. “La sentència conforma l'adéu a Catalunya; des de la darrera instància jurídica espanyola ens diuen que el desig de major sobirania d'una gran majoria del poble de Catalunya no hi cap a la constitució, no hi cap a Espanya; doncs nosaltres també direm adéu a Espanya”.

Joan Puigcercós s'ha referit al pacte Mas-Zapatero
“que nosaltres ja vam avisar que era un error i que tampoc s'ha respectat. La sòciovergència ha fracassat, la gestió de la relació amb Espanya ha fracassat. No es pot pretendre seguir fent el mateix de sempre. PSOE i PP s'han posat d'acord per a dir-li a Catalunya que fins aquí hem arribat, i s'ha constatat el que nosaltres ja avisàvem, que aquesta via està esgotada i que cal anar més enllà”. “No culpem només al TC”, ha afirmat Puigcercós, “formen part d'aquesta decisió, també, els partits polítics que en van nomenar els seus membres, el govern de Rodríguez Zapatero, que va deixar l'Estatut en un calaix, i que no ha estat capaç d'avançar-se al TC i evitar aquesta sentència i, en definitiva, el sistema institucional espanyol, l'Estat. Doncs davant d'aquesta sentència, cal dir prou.”

El president d'Esquerra ha fet una crida als partits polítics catalans a engegar aquesta nova etapa des d'una
“unitat amb objectius, sense gesticulacions ni grandiloqüències, perquè la unitat per la unitat, la gesticulació sola, no serveixen per a res”. I per això ha anunciat que "anirem a la manifestació, que ha de ser molt important, perquè hem de respondre amb contundència. Perquè només tindrem un país més lliure si tenim una societat cohesionada”.

Puigcercós, que ha dit que
“volem formar part d'Europa sense ser un país intervingut per Europa, com és Espanya, i això només és possible tenint un estat propi”, ha remarcat que “aquest és un escenari realista, i no veiem cap altre camí; ho farem amb concòrdia però amb l'objectiu clar de la independència, perquè la independència és possible”. Finalment, Joan Puigcercós ha acabat sentenciant que “si el poble de Catalunya, majoritàriament i de forma democràtica, vol fer un pas endavant, això és imparable”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.