13 de juny 2010

La Roca, una mirada en positiu

La Roca és molt més que el soroll que generen una o deu polèmiques publicades en un diari; és molt més que una discussió en un ple municipal; és molt més que el clima de tensió que s'ha generat al municipi. La Roca és un entorn natural que volem preservar. Per això l'equip de govern està evitant que s'urbanitzin espais com Maiols i Can Planes. Per això s'ha aturat l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) que es pretenia fer a Can Granota.

La Roca és cohesió social. Per això es vol presentar els propers mesos el pla d'habitatge públic. Per això es potencien els serveis socials del municipi i es projecta un equipament assistencial per a la nostra gent gran. La Roca és un entorn urbà dispers, al qual hem de donar vida. I per això s'estan planificant nous espais de cohesió social. A la Torreta, a l'entorn del carrer Canàries; a Santa Agnès, a través de la urbanització del carrer Gaudí; a la Roca, convertint el carrer Major en una illa de vianants o humanitzant el carrer Catalunya.


La Roca és un poble esportiu. Per això l'equip de govern ja ha presentat una nova eina de planificació d'equipaments, per tal que es puguin superar en pocs anys els dèficits actuals en espais esportius per les entitats. La Roca és participativa, i per això estem fent realitat un reglament que articuli noves formes de participació diversa que hem de tenir els ciutadans, les entitats, i els partits.


La Roca és cultura, i és recuperació de la identitat local. Per això s'està augmentant i diversificant l'oferta cultural que es fa al municipi, omplint de contingut els espais culturals i recolzant iniciatives orientades a donar valor a la recuperació de la memòria històrica local. La Roca és garantir la millor educació possible als nostres fills. Per això ja s'ha licitat la nova escola de la Torreta; i s'ha traslladat l'escola de música al Centre Cultural, fent una reforma integral d'alguns espais. Per això s'està avançant per construir l'escola bressol de la Torreta i s'han posat les bases per construir una escola a Santa Agnès.

La Roca és recuperar el riu Mogent, i per això s'està donant forma a un dels trams del parc fluvial, que permetrà un major apropament dels roquerols a l'entorn natural del riu i alhora millorarà la cohesió dels nuclis urbans de la Roca Centre amb Can Colet i Can Borrell, a través d'un nou pont. La Roca és millorar els seus equipaments. I per això els pressupostos d'aquest any inclouen una ampliació i millora del Centre Cívic de Santa Agnès, unes noves dependències de la Policia Local i una reforma de la sala de plens de l'Ajuntament.


La Roca és pensar en positiu, és creure que som un municipi amb moltes potencialitats per desenvolupar. Tenim motius per no perdre la il·lusió. Perquè, com deia el poeta, tot està per fer i tot és possible.



Albert Gil i Gutierrez | Regidor d'ERC - la Roca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.