25 de juny 2010

Mascaró encapçalarà la candidatura comarcal d'ERC al Parlament (AraVallès)

El congrés comarcal extraordinari d'ERC celebrat dissabte al Centre Cívic Nord de Granollers va escollir l'exalcaldessa de Vallromanes i directora general d'Acció Cívica del Departament de Governació i Administracions Públiques, Violant Mascaró, per encapçalar la candidatura republicana del Vallès Oriental a les eleccions al Parlament de Catalunya, que si res estrany no passa es celebraran el proper mes de novembre. Dels militants acreditats dissabte, 43 van votar a favor de la candidatura de Mascaró, l'única que es va presentar, i 5 van votar en blanc. I és que en l'últim moment Raül Valentín, cap de llista per Sant Antoni de Vilamajor a les municipals del 2011, va retirar la seva candidatura "per motius personals", segons explica Esquerra.

Nascuda a Barcelona el 1967, Mascaró és tècnica superior de l'administració de la Generalitat, on ha exercit diverses responsabilitats als departaments de Justícia i de Governació i Administracions Públiques. Resideix a Vallromanes des del 1999. A les eleccions municipals de 2003 encapçalà la candidatura Més per Vallromanes-ERC, que va obtenir tres regidors. Accedí a l'alcaldia amb el suport dels dos regidors del PSC; però les desavinences amb els socialistes van propiciar una moció de censura de CiU i PSC, que la va apartar del càrrec el març de 2004. A les eleccions de 2007 es presentà en el segon lloc de la candidatura d'ERC, que fou la més votada, però que no assolí l'alcaldia pel pacte dels tres regidors de CiU i els tres del Grup Independent de Vallromanes.

En el mateix congrés van ser escollits per ocupar les demés candidatures dels representants de la comarca: Joaquim Ferriol, de Lliçà d'Amunt; Oriol López, de Mollet; Isabel Alcalde, de Granollers; Antoni Piñero, de Sant Fost de Campsentelles; i Maria Dolors Navarro, de Mollet.

Rebuig al Pla Territorial Metropolità de Barcelona


D'altra banda, ERC va aprofitar el congrés per manifestar el seu rebuig al Pla Territorial Metropolità de Barcelona "perquè no ha tingut en compte les inquietuds del territori i ha rebutjat quasi totes les aportacions i propostes que des de la comarca hem presentat". El pla, aprovat amb el suport d'Esquerra, manté, entre altres propostes, els diferents traçats del Quart Cinturó, "una de les grans amenaces per la nostra comarca", subratllen els republicans del Vallès Oriental, que creuen que és "un pla basat en un model de creixement obsolet i especulatiu, destinat a afavorir només alguns interessos econòmics en detriment del que realment necessitem i que no resol el problema de la mobilitat".

ERC del Vallès Oriental insta als representants de la seva formació a la Generalitat i el Parlament a mantenir-se "ferms en l'oposició al Quart Cinturó, tal com ens han promès reiteradament", i exigeixen "als nostres parlamentaris i membres del govern respecte per la posició del territori i coherència en les seves actuacions públiques".


FONT: AraVallès.cat (25/06/2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.