Acord investidura







Avaluació del compliment de l’Acord de Legislatura

Acabada la legislatura, des d’ERC La Roca del Vallès, volem retre comptes davant els ciutadans, tant dels que ens van dipositar la seva confiança com dels que van preferir altes opcions polítiques.

Ha estat una legislatura difícil. La delicada situació econòmica del consistori -fruit d’anteriors governs locals i la crisi econòmica- no ha permès realitzar polítiques expansives, que són justament en les que ERC es troba més còmoda. Hem reconegut des del primer dia que l’actual equip de govern ha tingut una molt escassa maniobrabilitat. Sense diners, es poden fer poques polítiques. L’ajuntament de La Roca va entrar en un Pla d’Ajust que limitava la capacitat financera i restringia el marge de maniobra per a fer inversions. Es cert, doncs, que qualsevol valoració objectiva i honesta d’aquesta legislatura ha de tenir en consideració aquest fet, independentment del partit que hagi tingut responsablitats de govern. En base a aquesta realitat, hem intentat ser en tot moment constructius i ajudar en tot el possible a millorar La Roca, La Torreta i Santa Agnès.

Tampoc pel grup municipal d’ERC ha estat una legislatura senzilla. El fet de tenir només un regidor, ha minvat la capacitat de decisió que voldríem haver tingut. Encara i així, a ERC vam aconseguir signar amb el govern local un acord de legislatura que incloïa una part no petita del nostre programa electoral. Vam estimar que era una molt bona manera de poder dur a terme les propostes que van avalar els nostres tres-cents i escaig votants. Ara, amb la legislatura finalitzada, és el moment d’avaluar el seu grau de compliment.

Si haguéssim de resumir en una paraula el compliment assolit, aquesta seria “escàs”. Entenem que una part de les propostes requerien una dotació econòmica que, simplement, no hem tingut. La crisi s’ha emprat amb molta crudesa contra els roquerols i les finances públiques no poden ser gaire diferents de les dels seus ciutadans. I l’enduetament previ de l’Ajuntament tampoc ha permès alegries. Ara bé, moltes de les propostes de l’acord de legislatura no requerien de cap finançament. Requerien feina i ganes d’obrir-se a ciutadania. Requerien escoltar quin és el model que volem pel nostre poble. Tampoc s’han assolit la majoria d’aquestes propostes. I ho lamentem.

Vol dir això que a dia d’avui no tornaríem a signar l’acord? En absolut. Ho tornaríem a fer i exactament en els mateixos termes en que es va fer. Amb un únic regidor, només haver aconseguit que algunes propostes que vam pactar s’hagi dut a terme, ha de ser considerat un èxit sense matisos.

En els següents apartats repassarem, un a un, tots els àmbits que van constar a l’acord de legislatura, consensuat amb CiU. Seguidament, exposem el grau de compliment que estimem en cada un d’ells, no amb la voluntat de derivar responsabilitats, perquè el context ha estat molt difícil, sinó com un exercici de transparència davant la ciutadania.
I si els ciutadans, o els altres grups polítics, volen debatre sobre qualsevol d’aquests punts, a ERC sí estarem encantats de fer-ho.

Repassem, un a un, els àmbits de l’acord i avaluem el seu compliment.

Model de Govern. El compliment ha estat mig. El Pla d’Actuació Municipal (PAM) és un aspecte troncal del Model de Govern i a ERC sempre hem volgut apropar-lo a la ciutadania i donar-li la màxima transparència. S’han realitzat fet jornades informatives sobre l’estat financer de l’Ajuntament als tres nuclis de població i també s’han realitzats alguns documents a meitat legislatura sobre el Pla d’Actuació Municipal (PAM), però ni s’ha aprovat a Ple Municipal ni s’ha fet un públic a l’abast de tothom.

Participació Ciutadana. El compliment ha estat mig. Sí s’ha constituït el Consell de Poble de La Torreta però, més enllà de la seva constitució, el seguiment per part del Consistori ha estat molt irregular. El Consell de Poble de Santa Agnès i de la Roca no s’ha realitzat. Tampoc s’han engegat els consells sectorials d’Esports i Solidaritat.

Polítiques Socials. El compliment ha estat alt. S’ha repartit l’1% del pressupost en solidaritat pel 3er i 4art món, però hem de lamentar que al pressupost del 2015 aquesta quantitat s’ha rebaixat fins al 0.5%. A més, podem dir que sí s’han incrementat gradualment les partides de serveis socials i s’ha dut a terme la implementació de la tarificació social, i valorem aquest assoliment molt positivament, ja que afecta directament al benestar del roquerols que pitjor ho estan passant. Ara bé, ni s’han incrementat les hores destinades a assessorament legal i atenció psicològica, ni s’ha instat al Departament de Salut de la Generalitat a ampliar el CAP de La Torreta.
 
Gent Gran. El compliment ha estat nul. No s’han realitzat millores d’habitabilitat i espais al Casal d’Avis de La Roca, a Can Torrents, ni s’ha impulsat la construcció d’un Centre de Dia per a la gent gran. Considerem, des d’ERC, que aquesta darrera infraestrutura és vital per tal de garantir el benestar de la nostra gent gran, i al nostre programa electoral inclourem el Centre de Dia, així com una Residència, amb oferta pública de places.  

Joventut. De nou, compliment nul. No s’ha dut cap intent de recuperar el Pla local de Joventut -o no s’ha fet públic- i es va deixar d’abonar el lloguer del Casal de Joves el Roc. Òbviament, la seva la funció social que s'hi realitzava es va perdre del tot i no es va cercar cap ubicació alternativa.

Educació. Compliment ha estat mig. Celebrem que l’Escola de Santa Agnès i l’Escola Bressol de La Torreta ja estiguin en ple funcionament, però no s’ha fet cap acord amb tots els centres educatius de tot el municipi per tal d’aprofitar els equipaments pels horaris extraescolars. En quant a l’IES La Roca, l’equip de govern ha optat clarament per la construcció d’un nou centre -amb la demolició de l’actual- i creiem que ni la ciutadania, ni els altres grups polítics, hem rebut tota la informació necessària per decidir sí aquesta forta inversió és realment l’única via possible. Des d’ERC, ens decantem per la reforma de l’actual centre i dedicar esforços econòmics a augmentar la seva oferta formativa.

Habitatge. Compliment nul. Ni s’ha incentivat de cap manera la rehabilitació d’habitatges i el lloguer de vivendes buides, ni s’ha fet cap passa per tenir un parc de vivenda pública de lloguer per gent jove, gran, i/o per persones amb dificultat d’accés a l’habitatge privat. Cal reconèixer que la situació financera del municipi i de l’Incasol no permet grans actuacions urbanístiques -en som conscients- però formular què volem fer urbanísticament del nostre poble no té cap repercussió en el pressupost municipal. Idear no costa diners, sinó només esforç.

Promoció Econòmica. Compliment baix. És cert que hem assolit la declaració de La Roca com a municipi turístic -cosa que ens permetrà ingressar anualment 300.000€, gràcies al conveni signat amb La Roca Village - però ni s’ha potenciat ni defensat a la pagesia/ramaderia, ni s’ha incentivat el turisme de qualitat. En l’actualitat, tenir un dels llocs més visitats del país -com és La Roca Village- té una repercussió molt minsa per l’economia del nostre poble.

Polítiques actives d’ocupació. Compliment baix. Ni s’ha estudiat el creat un banc de temps, ni s’ha incentivat des del consistori l’emprenedoria i la generació d’autoocupació. Tampoc sabem si s’ha fet cap actuació de cara a connectar les empreses del municipi amb els seus aturats. Atesa la taxa d’atur del nostre poble (entorn al 13%), necessitem urgentment polítiques actives que la redueixin tant com sigui possible.  

Esports. Compliment mig. No s’ha planificat partits, ciutadania i entitats cap equipament a curt i mig termini, però el canvi de la gespa del camp de futbol de La Roca sí s’ha pressupostat pel present 2015.

Equipaments. Compliment baix. Al pacte de legislatura, vam acordar analitzar les necessitats d’equipaments públics. Aquesta tasca s’havia de fer de forma consensuada amb partits i els sectors implicats. ERC va fer la seva llista de necessitats que considerava d’interès i es va incorporar al pacte. De les quinze, propostes signades, el consistori només ha dotat pressupostàriament Inici de la rehabilitació de la Rectoria Vella de Santa Agnès. Tota la resta queda pendent.

Serveis bàsics als barris. Compliment baix. Ni s’ha realitzat el pla director d’aigua i clavegueram del barri Gassuachs, ni el de La Torreta. Sí s’ha obtingut, via subvenció, assignar una partida fixa als pressupostos per a l’arranjament de camins rurals i de millora del paviment de les urbanitzacions.

Mobilitat, Compliment mig. S’està executant, a través de fons de Diputació -que hi contribueix amb 800.000 €- l’anella viària, però no s’han realitzat mesures de pacificació del trànsit al C/Costa Brava i Veneçuela.

Urbanització d’espais públics. Compliment alt. No s’ha projectat la dignificació urbana a L’Era de Can Simó, a La Roca, però sí s’ha pressupostat pel 2015 una primera partida per urbanitzar l’entorn de la Plaça dels Ametllers i passatge Espanya, a La Torreta, del Final del passeig del Torrent, a Santa Agnès i també s’ha dotat la millora del paviment de l’urbanització Sant Carles.

Humanitzar vies de mobilitat. Compliment nul. En quant a d’accessibilitat, enllumenat i humanització, no s’ha millorat l’accés a La Roca per la carretera d’Òrrius, a l’alçada del barri Sant Jordi, ni per la carretera C-1415, a l’alçada de Can Borrell. Sí s’ha redactat un projecte per facilitar l’accés a La Torreta a través de la carretera de Vallderiolf, però el cost l'haurien d'assumir les empreses del polígon.
Eixos cívics. Compliment alt. En quant guanyar nous espais de convivència ciutadana, està en procés pel 2015 la pacificació del C/ Catalunya. A la Torreta, s’ha pressupostat pel present exercici l’eix cívic.

Urbanisme i territori. Compliment mig. S’ha assignat d'una primera partida als pressupostos de 2015 per tal d’aprovar el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Mitjançant aquest, esperem poder definir plans especials de protecció sobre tot el sol no urbanitzable i mantenir un creixement molt gradual, a mig termini, només al Pla de La Molinada i a Can Granota. També s’ha assolit la protecció de Maiols, Can Planes i Can Tonico, mitjançant l’ampliació del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) Generalitat.

Arribats aquí, et demanem que ens faci’s confiança a les properes eleccions municipals. Amb una candidatura republicana, d'esquerres, renovada i diversa. Només si som forts, podrem assolir el que creiem que el nostre poble es mereix.
I ho volem fer amb tu. Perquè a ERC avancem junts cap a un nou futur.





Acord d’investidura CiU-ERC:


L’Agrupació Local de Convergència i Unió a la Roca del Vallès, i la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Roca del Vallès han valorat molt positivament el desenvolupament i l’acompliment de l’acord de govern CiU-ERC del mandat 2007-2011 que acaba de finalitzar.

En aquest sentit, els representants de les dues formacions considerem com a molt desitjable poder donar continuïtat a aquesta acció de govern, i poder continuar la feina feta i la feina engegada.

No obstant això, les eleccions municipals celebrades el 22 de maig a la Roca del Vallès, i el canvi de 13 a 17 regidors han significat algunes alteracions respecte l’equilibri de forces que havia caracteritzat el Consistori durant el mandat 2007-2011.

El nou Consistori passarà de 3 a 5 Grups Municipals:

ICV torna a tenir representació al Consistori i el PP entra per primer cop, passant a ser tercera força per nombre de vots.

Els dos partits majoritaris continuen en un equilibri, en aquest cas de 7 regidors.

Aquest escenari significa que per tal d’obtenir la majoria absoluta, en un acord de govern i/o d’investidura, calgui el concurs de 3 forces polítiques o de les dues majoritàries.

El vot d’Esquerra Republicana de Catalunya ara pot tornar a ser decisiu, però no es determinant si abans no existeixen altre tipus d’acords.

La fragmentació del Consistori amb l’entrada de forces declaradament antagonistes dificulta la conformació de majories.

Front aquest escenari la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya va fer la proposta d’un govern de concentració que aglutinés als 5 grups municipals i fos un clar reflex de la realitat social del municipi expressada a les urnes.

Des de l’Agrupació Local de CiU es va considerar aquesta proposta, però es va arribar a la conclusió de desestimar-la atesa la necessitat d’un govern clarament definit, que pugui governar, i amb l’estructuració d’una oposició que pugui fer aportacions en positiu per tal de matitzar i fiscalitzar aquesta acció de govern, en el benentés que el sistema de governs de concentració obeeix a situacions límit, on cal agrupar esforços amb un mateix objectiu.

D’altra banda, ICV també havia rebutjat qualsevol proposta de govern unitari.

Des de l’Agrupació Local de CiU es va posar sobre la taula la possibilitat d’un pre-acord de govern bilateral amb la tercera força del Consistori, el PP, que donaria continuïtat a la feina feta i a la feina engegada a l’anterior mandat 2007-2011 pel govern CiU-ERC.

Pel que fa els continguts de l’acord de govern entre CiU i PP, durant el mandat 2011-2015 quedaran aparcats tota mena de debats ideològics o identitaris, posant per endavant el progrés i la modernització del municipi.

L’assemblea d’ERC de La Roca del Vallès va decidir no entrar a formar part d’un govern municipal no unitari amb el PP, atès les diferències ideològiques i de model que separen ambdues formacions polítiques.

Atès que és voluntat de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya, i de l’agrupació local de CiU a la Roca del Vallès, donar continuïtat a l’acció de govern 2007-2011.

Ambdues formacions, CiU i ERC, acordem subscriure el present ACORD D’INVESTIDURA, definit en els següents acords programàtics:


Model de poble:

Defensarem un model de poble amb personalitat pròpia, no supeditat a interessos d’altres municipis i que tingui com a eixos:

  • La recuperació del patrimoni, en tota la seva dimensió.
  • Polítiques d’arrelament i de recuperació de la identitat local.
  • La preservació de l’entorn natural i de l’activitat agrícola i ramadera existent.
  • El manteniment de la cohesió social.
  • La dignificació i humanització de l’entorn urbà.
  • La participació popular

Model de Govern:

Governar de manera col·legiada, no presidencialista, oberta, transparent, en contacte amb la ciutadania i les entitats. Per això proposem:

- Redactar durant els 6 primers mesos del mandat un Pla d’Actuació Municipal (PAM), consensuat amb tots els partits.
- Realitzar 3 jornades de presentació del PAM a la Roca, la Torreta i Santa Agnès, per recollir aportacions i enriquir el document.
- Editar el PAM i fer-ne un document públic, a l’abast de tothom.
- Aprovar el Pla d’Actuació Municipal per Ple Municipal.
- Activar les comissions de treball entre els partits, amb convocatòries regulars i continuades un cop al mes. En concret, prioritzar-ne:
Comissió de Territori
Comissió de participació


Participació ciutadana:

Desplegar gradualment el reglament de participació, per incorporar noves eines de treball. Proposem que aquest mandat es portin a terme:
  • Posar en funcionament el Consell de Poble de la Torreta durant els primers mesos de mandat.
  • Redactar el reglament del Consell de Poble de Santa Agnès i la Roca, de forma consensuada amb els veïns i les entitats.
  • Posar en marxa els consells sectorials d’Esports i Solidaritat.
  • Planificar audiències públiques per explicar i debatre projectes concrets a la ciutadania durant el mandat.

Polítiques socials:
  • Garantir els recursos humans i econòmics actuals, destinats al Servei d’Assistència Domiciliària (SAD).
  • Dotar una partida addicional fixa als pressupostos per evitar situacions d’exclusió social.
  • Incrementar les hores destinades a assessorament legal i atenció psicològica.
  • Garantir el percentatge de l’1% per a polítiques de solidaritat amb el 3er i 4art mon.

Gent gran:
  • Consensuar entre els partits i el col·lectiu de gent gran una proposta de futur per millorar les condicions d’habitabilitat i d’espai del casal d’avis de La Roca, a Can Torrents, ja sigui a través d’un nou equipament públic o bé rehabilitant o ampliant l’espai existent.
  • Seguir impulsant la construcció d’un Centre de Dia per a la gent gran, garantint un nombre de places públiques d’acord amb les necessitats actuals.

Joventut:
  • Recuperar, millorar i activar el Pla local de Joventut.
  • Estudiar el trasllat del Casal de joves a una ubicació que permeti una major diversificació d’activitats.

Educació:
  • Redacció del projecte i construcció de l’escola de Santa Agnès.
  • Construcció de l’Escola Bressol de la Torreta.
  • Cercar acords de col·laboració amb les escoles del municipi per l’aprofitament dels equipaments en horaris extraescolars, amb diferents finalitats: patis oberts, escola d’adults, cursos de formació, activitats esportives, etc.
  • Gestionar el futur de l’IES La Roca amb la comunitat educativa, valorant la construcció d’un nou edifici o la rehabilitació de l’actual equipament.

Habitatge:
  • Incentivar la rehabilitació d’habitatges i el lloguer d’habitatges buits, com a mesures de recuperació del parc immobiliari de La Roca.
  • Continuar desenvolupant el pla d’habitatge local, per dotar el municipi d’un parc d’habitatge públic, atenent a tres necessitats:
Habitatge dotacional, per a gent jove.
Habitatge tutelat, per a gent gran.
Habitatge públic per a persones amb dificultats d’accés a l’habitatge privat.
Desenvolupar gradualment les unitats d’actuació on hi ha previst construir habitatge públic, activant els convenis existents amb els operadors públics o cercant d’altres alternatives.


Promoció econòmica:

Avançar cap a models de dinamització econòmica vinculats al territori.
Proposem:
  • Desplegar gradualment les mesures que fixa el document del Pla de Desenvolupament Econòmic realitzat per la Diputació, que fixa els motors principals de dinamització econòmica de La Roca, a través del Parc Arqueològic, la promoció del comerç local, l’entorn natural i l’aprofitament de les dinàmiques que genera “La Roca Village”.
  • Defensar i potenciar l’activitat agrícola i ramadera existent.
  • Incentivar un turisme de qualitat, proper, a través dels valors patrimonials, de l’entorn natural, dels elements gastronòmics, com les DO.

Polítiques actives d’ocupació:

Fer un impuls a les polítiques d’orientació laboral local per fer front a la situació d’atur que pateixen més de 600 persones del municipi.
Proposem:
  • Coneixem les necessitats i els perfils de les persones en atur de la Roca, però ens falta informació de quines necessitats tenen les empreses del municipi. Activar acords i convenis amb les empreses del municipi per conèixer les seves necessitats en perfils laborals.
  • Impulsar cursos de formació laboral a nivell local, en col·laboració amb d’altres administracions públiques o a través de l’empresa privada.
  • Estudiar la possibilitat de realitzar un banc del temps a nivell laboral amb una doble finalitat. Una de social, generant programes interge-neracionals i d’envelliment actiu.
  • L’altra finalitat és la de transmissió de coneixements laborals entre la gent gran i treballadors que necessiten ajuda en un camp laboral concret.
  • Impulsar un espai públic local per a incentivar la emprenedoria i la generació de llocs de treball a través de l’autoocupació (“viver d’empreses”), facilitant l’accés a recursos bàsics (telefonia, fax, ADSL,...) per iniciar activitats econòmiques.
  • Estudiar mesures per incentivar el lloguer de locals a preus més econòmics, per afavorir la creació de noves empreses i la generació de teixit comercial


Esports:
  • Realitzar de forma consensuada amb partits, ciutadania i entitats esportives la planificació d’equipaments a curt i mig termini, d’acord amb els criteris del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM) redactat i aprovat el darrer mandat.
  • Canviar la gespa del camp de futbol de la Roca.

Cultura, patrimoni, identitat:
  • Complementar l’actual nivell d’oferta cultural amb un cicle d’activitats culturals al carrer.
  • Seguir recuperant diades populars i expressions culturals dels Països Catalans.
  • Realitzar activitats que vinculin les escoles, les entitats i la ciutadania amb activitats de recuperació de la memòria històrica local.
  • Aprovar, revisar i millorar les eines de protecció i divulgació del patrimoni que tenim: catàleg de masies i catàleg del patrimoni.
  • Potenciar l’ús de la llengua i la cultura catalanes en tots els àmbits.

Equipaments:

Proposem que s’analitzi de forma consensuada amb els partits i els sectors implicats, les diferents necessitats d’equipaments, la rehabilitació o adaptació dels edificis públics que té l’ajuntament i la planificació necessària a curt i mitjà termini.

Proposta orientativa respecte les necessitats existents i les seves possibles ubicacions:



Necessitat
Equipament públic
Estat






Biblioteca a La Torreta, per utilitzar en horari extraescolar.
Ubicació a la nova escola.


Pendent de finalitzar construcció escola.
Millorar condicions d’espais assistencials a La Torreta
CAP La Torreta
Avaluar necessitats i projecte amb Gene-ralitat de Catalunya per tal de fer-ne una ampliació.
Centre d’Interpretació del parc arqueològic.
Valorar alternatives
Can Gol,
Can Planes, ..
Pendent de definir projecte.
Espai multifuncional (hotel d’entitats, sala polivalent, ...) Antic escorxador Definir projecte rehabilitació.
Ampliar espais de reunions per entitats de La Roca.


Centre Cultural
Definir modificacions necessàries per permetre l’ús de les sales de reunions a les entitats de manera autònoma.
Millorar espais per a magatzem de material d’entitats.
Antic escorxador
Habilitar l’annex amb armaris, i prestatges.
Millorar les instal·lacions de l’actual Casal de Joves “El Roc” per diversificar i ampliar les activitats orientades a la gent jove


Trobar una ubicació, en un local de lloguer


Pendent de trobar una nova ubicació.
Avaluar-ne el cost econòmic.
Definir prioritats Antic Ajuntament
Redactar projecte de construcció.
Centre experimental i de formació en gestió d’entorns naturals, jardineria, entorns forestals, ramaderia i agricultura


Masia el Molí
Cercar fonts de finançament públic i privats.
Definir projecte a mig termini.
Habitatge dotacional de lloguer per a joves i gent gran.


Antiga caserna de la guàrdia civil


Cercar operador públic o privat que garanteixi la seva construcció.
Espai per a entitats de Santa Agnès. Rectoria Vella
Elaborar projecte de rehabilitació.
Servei públic per al suport de l’emprenedoria i l’autoocupació.
Definir espai
Pendent avaluació.



(1) Aquest quadre és orientatiu d’algunes de les necessitats detectades i conegudes al municipi. El seu desenvolupament dependrà:
  • de la capacitat de definir projectes adequats i sostenibles social i econòmicament.
  • de la capacitat d’obtenció de recursos per dotar el finançament necessari per a dur a terme les actuacions suggerides.
  • dels estudis de possibilitats i viabilitat per a dur a terme obres de nova planta i/o de rehabilitació, sobre solars o sobre edificacions existents que es proposen, o bé sobre les alternatives que es puguin cercar.

Serveis bàsics als barris:
  • Estudiar el pla director d’aigua i clavegueram del barri Gassuachs
  • Estudiar el pla director de clavegueram de La Torreta.
 · Assignar una partida fixa als pressupostos per a l’arranjament de camins rurals i de millora del paviment de les urbanitzacions.


Mobilitat:
  • Finalitzar l’anella viària iniciada aquest mandat, entre C/Catalunya, C/Tenor Viñas i C/Sant Sadurní.
  • Executar mesures de pacificació del trànsit al C/Costa Brava i Venezuela

Urbanització d’espais públics:

Proposem que es defineixin projectes de dignificació urbana i urbanitzacions de places als següents espais:
  • L’Era de Can Simó, a La Roca.
  • Plaça dels Ametllers i passatge Espanya, a La Torreta.
  • Final del passeig del Torrent, a Santa Agnès.

Humanitzar vies de mobilitat:

Proposem que s’impulsin els projectes de millora d’accessibilitat, enllumenat i humanització de les vies d’accés als diferents nuclis urbans, en concret:
  • Accés a La Roca, per la carretera d’Òrrius, a l’alçada del barri Sant Jordi.
  • Accés a La Roca, per la carretera C-1415, a l’alçada de Can Borrell.
  • Accés a La Torreta a través de la carretera de Vallderiolf.

Eixos cívics:

Seguir executant gradualment els projectes plantejats aquest mandat per guanyar nous espais de convivència ciutadana:
  • A La Roca, a través de la pacificació del C/ Catalunya.
  • A La Torreta, establint mesures de pacificació del C/ Canàries i C/ València .

Urbanisme i territori:
  • Avançar cap a un model basat en la “citta slow” o ciutat lenta, que prioritza els processos urbans pautats i lents com a factor de qualitat de vida.
  • Redactar i aprovar el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) amb criteris de protecció del medi natural i de sostenibilitat.
  • Com a objectiu de mandat, plantegem la desclassificació de Maiols, Can Planes i Can Tonico.
  • Mantenir 2 únics àmbits de creixement en processos molt graduals a mig termini: Pla de La Molinada i Can Granota.
  • Definir plans especials de protecció sobre tot el sol no urbanitzable de la Roca.


     
          A la Roca del Vallès, a 9 de Juny de 2011.



          Rafael Ros i Penedo                      Albert Gil Gutiérrez
         (Convergencia i Unió)                      (Esquerra Republicana de Catalunya)