Propostes

AVANCEM CAP A UN NOU FUTUR PER LA ROCA, LA TORRETA I SANTA AGNÈS

Resum de les nostres propostes per a les properes municipals del 24 de maig del 2015

Us proposem un model de municipi pensat a curt i mig termini, més enllà dels propers 4 anys, que ens permeti planificar i resoldre de manera efectiva les mancances i necessitats que avui tenim els roquerols.


Us proposem cercar nous ingressos a través d'un paquet de mesures estudiades i sòlides, evitant augmentar en més impostos als nostres ciutadans, tot promocionant el comerç i la indústria local, a través d’un pla integral econòmic.


Us proposem treballar de valent per la cohesió social, i per superar el conjunt de poblemàtiques i dificultats que avui afronten moltes famílies de La Roca.


Us proposem retornar als ciutadans i a totes les entitats en general, la confiança amb l’Ajuntament, mitjançant un paquet de mesures eficients en comunicació, participació i transparència.


Us proposem posar per davant els valors, actuar sempre en positiu, ser constructius, tot fomentant el diàleg i la entesa amb la resta dels partits, entitats i ciutadania.

Us proposem treballar tots junts per millorar La Roca, La Torreta i Santa Agnès, perquè els propers anys donem un salt endavant com a municipi en tots els àmbits.

Aquí trobareu un resum complert de les nostres propostes.








LA ROCA DEL VALLÈS, MODEL DE FUTUR:
MUNICIPI SINGULAR, VALLESÀ, CATALÀ, UNIVERSAL

Propostes de present i futur pel municipi: 2011

LA ROCA, INCLUSIVA i COHESIONADA

· Seguir treballant per fer un centre de dia per a la gent gran.

· Treballar de manera transversal entre les diferents regidories i dotant una partida específica per reforçar l’atenció social a col·lectius en risc.

· Seguir treballant en el Pla d’Habitatge Local, dotant-nos gradualment d’un parc d’habitatge públic i fomentant el lloguer d’habitatges buits.

· Continuar vertebrant i humanitzant els espais urbans, a través dels eixos cívics projectats a la Roca, la Torreta i Santa Agnès.

· Realitzar programes intergeneracionals i de socialització (voluntariat, Banc del temps, col·laboracions amb la gent gran, amb les escoles, etc).

· Elaborar una guia d’acollida per a persones nouvingudes.

· Reforçar els programes locals d’orientació laboral per fer front a la greu situació d’atur que pateixen més de 600 persones al municipi.

· Fomentar l’autoocupació, la creació de comerç local i l’emprenedoria, per generar nous llocs de treball.


PATRIMONI, IDENTITAT i ARRELAMENT

· Impulsar un Centre d’Interpretació del Parc Arqueològic i el Parc de la Serralada Litoral, com a eix vertebrador de les polítiques de conservació i divulgació del patrimoni local.

· Vincular els elements singulars de la Roca (la Ruta Prehistòrica, l’entorn natural, la gastronomia i el patrimoni) amb un Pla de Promoció del Comerç Local, la restauració i el turisme d’identitat, proper i de qualitat.

· Seguir avançant gradualment en la recuperació del patrimoni des de la vessant divulgativa, de catalogació i protecció, i des del punt de vista de la recuperació d’elements patrimonials (antic Ajuntament, escorxador, Rectoria Vella, via romana de Papers).

· Vincular a les escoles i el teixit associatiu en activitats culturals, esportives, i lúdiques lligades a la recuperació de la memòria històrica local.

· Fomentar la llengua catalana, com a eina de cohesió. Continuar recuperant expressions culturals dels Països Catalans.


ENTORN NATURAL i AGRÍCOLA

· Posar en valor el patrimoni natural i l’activitat agrícola i ramadera de la Roca, com a elements estratègics de futur a preservar i protegir

· Treballar per a ubicar a la Masia del Molí un centre formatiu i experimental en formació agrícola, ramadera, de gestió d’entorns naturals i forestals, i convertir-lo en un referent en l’àmbit del Vallès.

· En el marc del debat del nou Pla General d’Ordenació Urbana, proposem realitzar plans especials sobre el sol no urbanitzable de la Roca, amb la finalitat d’elevar el grau de protecció d’espais naturals i evitar la seva urbanització.

· Desclassificar i protegir Maiols, Can Planes i el Bosc de Can Tonico.

· Incorporar el riu Mogent dins la Xarxa Natura 2000.


CAP AL MODEL “CIUTAT LENTA”, XARXA DE MUNICIPIS PER LA QUALITAT DE VIDA

· Realitzar la redacció i aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal de la Roca (POUM), iniciat la legislatura actual.

· Configurar un nou model de poble basat en la ciutat lenta o Citta slow, moviment que agrupa diferents municipis europeus que prioritzen els processos urbans lents i pautats com a valor afegit de qualitat de vida.

· Definir dos únics àmbits de creixement del municipi en continuïtat urbana, a través d’un procés molt gradual i pautat a 25 o 30 anys vista:
  1. Pla de la Molinada, deixant un ampli sector de protecció ecològic i natural als sectors que limiten amb el riu Mogent.
  2. Can Granota, limitant el creixement que marca l’actual límit del Pla General, tot minimitzant l’impacte visual i apropant el creixement a l’actual nucli urbà consolidat i el Torrent del Ramassar.


LA ROCA, PARTICIPATIVA I DINÀMICA

· Seguir treballant per garantir un model de govern que treballi de forma col·legiada i oberta a la ciutadania, cercant complicitats i consensos.

· Vincular, de forma continuada, processos de participació ciutadana en aspectes importants de la gestió municipal.

· Desplegar gradualment el Reglament de Participació Ciutadana, redactat i aprovat en aquest mandat, per incorporar gradualment nous espais de treball i consens.