25 de juny 2010

Esquerra demana que no es sancioni els esportistes que no vulguin jugar amb "La Roja"

A dia d'avui els esportistes estan obligats a participar en la selecció espanyola de qualsevol pràctica esportista. Si es neguessin haurien de pagar una sanció econòmica i serien expulsats de la Federació espanyola de torn. La llei catalana de l'esport dóna llibertat total a l'esportista.

Just el dia que es decideix si la selecció espanyola de futbol passa o no als vuitens de final, coneixem la proposta que Esquerra Republicana de Catalunya portarà al Congrés dels Diputats amb el suport d'Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida. La proposició no de llei, pretén modificar l'article 47, aparta primer, de la llei 10/1999, de l'Esport, que regeix les obligacions dels seleccionats espanyols.

Esquerra també ha volgut recordar que la llei de l'esport catalana, aprovada el 1988, amb modificacions posteriors, dóna suport a les seleccions catalanes però, al mateix temps “és molt més respectuosa amb la llibertat i autonomia dels esportistes, ja que no se'ls imposa l'obligatorietat d'assistir a les convocatòries de les seleccions autonòmiques”.

Esquerra defensa la llibertat d'elecció de l'esportista

Els republicans defensen la llibertat total de l'esportista per triar en el cas de ser convocat, “sigui per motius professionals, personals, familiars o simplement ideològics”. També el mateix grup parlamentari presentarà una proposició no de llei perquè el govern promogui la presència en les competicions internacionals de les seleccions esportives autonòmiques que ho demanin. Aquesta proposta no és la primera vegada que es presenta, i mai no ha tirat endavant a causa dels pactes 'nacionales' entre PP i PSOE.

Els jugadors de la selecció catalana d'hoquei van ser amenaçats per la federació espanyola

Quan Catalunya va estar a punt de ser admesa com a selecció internacional d'Hoquei patins, la federació espanyola d'aquesta disciplina va amenaçar als jugadors de la catalana d'expulsar-los de l'OK Lliga i de no poder participar mai més en la selecció espanyola.

FONT: www.cronica.cat (25/06/2010)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.