13 de maig 2015

Per què no hi haurà debat electoral públic a La Roca del Vallès?


A ERC sempre hem fet de la transparència, bandera. Explicar al ciutadà el què i el com de tot el que té a veure amb el seu poble és un dels nostres motius de ser. Amb aquest principi, creiem que un debat electoral és una eina excel·lent, perquè el ciutadà pugui confrontar propostes -i també actituds- de cada candidat.  

El dia 10 d’abril vam enviar un correu electrònic a la resta de partits que compareixen a les eleccions del 24 de maig, proposant-los fer un debat al Centre Cultural de La Roca. El format que volíem, similar al de fa quatre anys: obert al públic i moderat per Pere Puig, però afegint-hi un punt important. 

Des d’ERC volíem que, tal i com hem vist al recent debat entre alcaldables a Barcelona retransmès per BTV, entitats i ciutadans poguessin fer preguntes directes als candidats. Òbviament, demanàvem que fos retransmès per VOTV, televisió digital de la qual, com a Ajuntament, en som accionistes i que costa a l’erari públic 40.000€  l’any .

El correu que vam enviar per negociar un debat com el que us exposem va ser adreçat als comptes institucionals dels partits, als dels seus líders i -fins i tot- a la bústia de l’Alcaldia. En pocs dies, el cap de llista d'ICV, Dani Martín ens va contestar que ell estaria encantat de fer el debat. La resta de partits i de persones no van contestar mai aquest correu. Silenci absolut. Res.

El dia 6 de maig ens assabentem, per una trucada, que un altre debat electoral ja té data, format, lloc i hora. Es farà a VOTV, dijous dia 14, a les 15h. Sense públic i gravat, s’emetrà aquell mateix dia a la nit.

Creiem que les velles formes de fer política s’han tornat a imposar a La Roca del Vallès. Els dos grans partits que han monopolitzat al nostre poble la gestió pública des de l’inici de la democràcia, han tornat a girar l’esquena a la ciutadania i han triat no explicar-se davant d’ells.

Assistirem al debat de VOTV i ho farem amb ganes, il·lusió i voluntat positiva. Intentarem fer arribar-vos què pensem fer i com us ho explicarem, però no podem deixar passar l’oportunitat de denunciar públicament que si vosaltres, roquerols i roqueroles, no podeu preguntar als alcaldables amb una càmera de televisió davant no és per culpa d’ERC ni d’ICV. És per culpa de qui ha triat no contestar-vos.  

Podeu estar segurs que els Ajuntaments del nou país tindran les parets de vidre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.