03 de maig 2015

3. Esther Laso Esteban: “L’atur no és només un problema econòmic: és una qüestió de dignitat”

Si uns mesos enrere, algú m’hagués dit que estaria a una llista electoral, hauria rigut una bona estona. L’únic que no és una sorpresa és haver-ho fet de la mà d’ERC, amb qui comparteixo la seva visió de la política social, i amb uns companys honestos, treballadors i il·lusionats per canviar el paradigma de la política a la nostra vila.

Em dic Esther Laso, tinc dos fills petits, sóc madrilenya -roquerola per elecció des de fa una dècada- i treballo des de fa més d’una dècada com a psicòloga freelance. Sóc especialista en psicologia d’emergències i com tal he treballat per la companyia Spanair, formant part de la coordinació de l’accident del 2008, i com formadora del seu pla d’emergències. He estat supervisora de cases d’acollida de dones víctimes de violència de gènere durant quatre anys i he participat en la creació del Manual de Buenas Prácticas en Atención a Violencia de Género del Ayuntamiento de Madrid; com a psicòloga forense, he treballat per a la Consejería de Justicía de Madrid en la creació de la Unidad de Atención a las Familias en el Instituto Anatómico Forense. En l’actualitat participo en el programa de Proinfància de la Fundació La Caixa que dóna suport psicològic a menors amb mancança de recursos econòmics.

La meva feina m’ha permès entrar en contacte amb realitats molt dures, que no sempre són ben conegudes i que no obtenen els recursos més acurats. És precisament aquest motiu el què m’empeny a entrar en política: transformar un coneixement tècnic en programes polítics per a les persones.

Més enllà d’aquests projectes, que us explicaré en properes blocades, i dels que recullo a les converses amb altres roquerols, el que realment m’importa és que s’entengui la política d’una altra manera. Hem de retornar a l’Àgora clàssica i que tot ciutadà sigui partícip de la gestió de la seva vila.

La veu de la gent no pot ser sentida únicament cada quatre anys. Ans al contrari, vull una política transparent, on tothom sàpiga què s’està fent amb els seus diners, participativa, afavorint la intervenció del ciutadà en les decisions, i propera.

Com tots els meus companys, estarem encantats de rebre les vostres propostes i comentaris tant aquí mateix com a larocavalles@esquerra.org.
I és que la política, som tots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.