17 de maig 2010

Portabella: ‘Consultar a la gent mai és un error, el problema és haver-ho fet tant malament’

“Aquesta consulta havia de ser una festa de la democràcia i havia de dotar de prestigi la ciutat, però el govern municipal del PSC i ICV l’ha convertida en un Via Crucis”.

Així ha començat la valoració de Jordi Portabella, líder d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, a la vegada que ha recordat que aquesta era la primera consulta ciutadana que celebrava Barcelona i ha mostrat la seva decepció davant la mala execució de l’Ajuntament.

El líder d’Esquerra a l’Ajuntament ha dit que durant tota la setmana de la consulta s’han comès molts errors. En primer lloc, ha retret que l’alcalde Hereu digués que havia votat quan realment no ho havia fet. En segon lloc, ha lamentat que s’hagin donat casos de suplantació d’identitat a l’hora de votar, un fet que ha considerat com “a molt greu”. I finalment, ha dit que “és inadmissible” que tanta gent hagi tingut problemes seriosos a l’hora d’emetre el seu dret a vot.


“Preguntar a la gent mai és un error, la democràcia consisteix en això”

Jordi Portabella ha respost a aquells que han criticat l’essència de la consulta en sí dient-los que “preguntar a la gent mai és un error, la democràcia consisteix en això”. En aquest sentit, Portabella ha explicat que “el què a la gent no li agrada és que li prenguin el pèl, i no vol que li posin unes opcions a triar només per revalidar el que volia el govern”. El republicà ha recordat que “el poder rau en el poble” i és per això que ha reblat que “caldrà seguir fent consultes a la ciutat i al conjunt del país” per aprofundir en la democràcia participativa.


D’aquesta manera, el líder d’ERC ha assegurat que “el problema no és la consulta ciutadana, el problema és com s’ha fet la consulta, i el govern municipal del PSC i ICV ho ha fet molt malament”. Portabella ha alertat a Hereu que “la gent no és tonta, i ha vist des del primer moment com aquesta consulta era en realitat un plebiscit sobre el govern i la gent ha votat en conseqüència”. Segons Portabella el que calia “era explicar les opcions que hi havia de la forma correcta i no s’ha fet, nosaltres ja ho vam dir”.


“Ningú podrà dir que la participació de les consultes sobiranistes és baixa”

Davant d’una participació d’un 12%, Portabella ha fet referència a aquells que han ridiculitzat la participació de les consultes populars sobre la independència, amb uns percentatges del 20%, del 30% i del 40% segons la població. Segons el president del grup municipal d’ERC, “esperàvem una participació més alta davant dels recursos humans i econòmics emprats per l’Ajuntament”.


“Ara toca centrar-se en la gent que té problemes davant la crisi”

Jordi Portabella ha demanat també a l’equip de govern del PSC i ICV que intentin superar la crisi institucional de l’Ajuntament el més aviat possible. Portabella els ha dit que “és una mala noticia que hi hagi una crisi institucional en un moment difícil com l’actual” i ha emplaçat al govern de l’Ajuntament a centrar-se en pal·liar els efectes de la crisi econòmica. En aquest sentit, ha recordat que Esquerra ha presentat en els últims mesos un seguit de mesures, que s’han aprovat, per fer front als efectes de l’atur i les dificultats de la petita i mitjana empresa.


FONT: www.portabella.cat


Des d'ERC-la Roca també creiem en la participació ciutadana, i així ho hem demostrat en els darrers 3 anys en els que hem estat a l'equip de govern local, impulsant el procés per debatre les modificacions puntuals del Pla General, procés inèdit al municipi tant per la seva envergadura com per la participació i els resultats obtinguts. Entre d'altres, també s'ha creat un qüestionari per a la ciutadania que es va repartir en el darrer butlletí municipal, on es dóna la possibilitat de donar la opinió en diversos aspectes de la vida en el municipi; s'ha convocat la Comisió de Participació Ciutadana per tal d'elaborar l'esborrany del Reglament de Participació Ciutadana de la Roca del Vallès que ha de regular tota l'activitat referent a participació, entre d'elles el Consell de Poble de la Torreta i el Consell de Poble de Santa Agnès, i que esdevindrà un nou procés de participació on entitats i la ciutadania en general podrà aportar les seves propostes i modificacions.


És així com entenem la política municipal, escoltant a les persones i creant espais de debat per poder parlar amb elles. I així continuarem treballant.


ERC la Roca també va donar suport a un exercici de maduresa democràtica com va ser la Consulta Popular Sobre la Independència de Catalunya, celebrada el passat 25 d'abril en el nostre municipi, impulsada per l'entitat local La Roca Decideix, entitat que aprofitem per felicitar per la tasca realitzada i per la participació i resultats obtinguts en la consuta.

Malauradament no sempre es fan bé les coses i consultes com la de la Diagonal de Barcelona, fan que tota la feina que s'està fent per establir aquests punts de diàleg i debat entre la ciutadania i les administracions, quedi malmesa per la mala imatge d'aquestes males actuacions, realitzades sense rigor i sense unes garanties de seguretat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.