11 de maig 2010

COMUNICAT DE PREMSA DE L’AGRUPACIÓ LOCAL DE CiU i DE LA SECCIÓ LOCAL D'ERC

COMUNICAT DE PREMSA DE L’AGRUPACIÓ LOCAL DE CiU i DE LA SECCIÓ LOCAL DE ERC, DE LA ROCA DEL VALLÈS, FRONT LA DENÚNCIA JUDICIAL AL TRIBUNAL DE CUENTAS DE MADRID FORMULADA CONTRA L’ALCALDE I CONTRA TRES REGIDORS DE L’EQUIP DE GOVERN CiU-ERC, PEL REGIDOR CAP DE LLISTA DEL GRUP MUNICIPAL DEL PSC A LA ROCA DEL VALLÈS.

Gregori Conill Clascà, com a president de l’Agrupació Local de CiU a la Roca del Vallès, i Maria Llerda Jané com a presidenta de la Secció Local d’ERC a la Roca del Vallès, ens adrecem als mitjans de comunicació per tal de posar en evidència els següents fets: El regidor Cap de Llista del PSC de la Roca del Vallès, únic Grup Municipal a la Oposició, i ex-Alcalde, Miquel Estapé i Valls ha interposat una denúncia personal contra quatre càrrecs electes de la Corporació i membres de la Junta de Govern, l’Alcalde, il·lustríssim senyor Rafael Ros i Penedo, el 1er. Tinent d’Alcalde, senyor Albert Gil Gutiérrez, el segon tinent d’Alcalde, senyor Manel Àlvarez Herrera, i el tercer tinent d’Alcalde senyor Jordi Fortí Gurgui.

La denúncia davant del Tribunal de Cuentas pretén demostrar presumptes irregularitats comptables a l’Ajuntament de la Roca del Vallès.
La denúncia es troba en una fase molt inicial de Diligències Prèvies i en la seva contesta, els advocats i procuradors designats pels membres de la Junta de Govern demanen l’arxiu de la denúncia en quedar acreditat que no existeixen tals irregularitats comptables. El fet que un regidor de la oposició formuli una denúncia judicial contra quatre càrrecs electes de l’equip de govern tergiversa i embruta la vida política municipal, contribueix a generar crispació i abunda en la desafecció que puguin sentir els ciutadans envers l’exercici noble i honest de la política.

Entenem que el dret a discrepar en política ha d’estar sempre en el marc de les idees, fonamentat en el diàleg i en el treball conjunt en Comissions i no en el marc del continu enfrontament personal.


Amb aquesta denúncia en Miquel Estapé i Valls torna als temps en que entre regidors de la Corporació municipal es creuaven querelles criminals, uns temps que semblaven ja superats.
Entenem que aquesta denúncia forma part de l’estratègia de “acoso i derribo” anunciada públicament en roda de premsa fa tres setmanes pel PSC de la Roca i qualificada com a campanya sense precedents. Entenem que aquesta campanya es basa en una estratègia de la por, que pretén intimidar als regidors de l’equip de govern, i a altres ciutadans que vulguin intervenir en política en un Ajuntament que passarà a tenir 17 regidors en el proper mandat.

Aquesta estratègia de la por és més pròpia d’estats totalitaris que no d’un estat de dret democràtic ni d’una democràcia participativa avançada.
L’estratègia de la por no només pretén intimidar als ciutadans que hem fet el pas d’involucrar-nos políticament en el compromís de la gestió pública municipal, sinó que també es fa extensiva als funcionaris públics municipals que passen a treballar sota pressió i poden portar a terme les seves tasques amb inseguretat.

Rebutgem aquesta forma d’actuar que res té a veure amb cap acció política noble i lleial. No demanarem la retirada d’aquesta denúncia ja que els nostres regidors denunciats tenen dret a la defensa i a la demostració que a l’Ajuntament de La Roca del Vallès amb l’actual equip de govern no es cometen irregularitats comptables.

Demanem el suport de la ciutadania roquerola davant el que és una mala pràctica de la política i una forma equivocada d’actuació.
Comminem al regidor Estapé a posar en mans de la fiscalia qualsevol indici de delicte que cregui s’hagi pogut produir al municipi. Això si, també li demanarem que assumeixi responsabilitats immediates quan la causa quedi arxivada.

L’alternança en democràcia és un valor molt saludable que higienitza i neteja les institucions, i és la decisió que varen prendre els ciutadans i les ciutadanes de la Roca del Vallès a les darreres eleccions municipals, l’any 2007. No admetre-ho o no saber assimilar-ho no autoritza a ningú a dur a terme una oposició destructiva que en res contribueix a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i de les ciutadanes del municipi.

Malgrat aquesta pressió indigna, els regidors i regidores de l’equip de govern CiU-ERC continuaran endavant, encara amb més força que mai, amb la noble tasca de servei públic, amb el desenvolupament dels nostres compromisos electorals amb els ciutadans i ciutadanes del municipi, i en l’aplicació dels acords de govern per a la Roca que varem adoptar les dues formacions ara al govern municipal. I tot això ho continuarem fent amb la màxima transparència i facilitant tota la informació, com hem fet fins ara.


La Roca del Vallès, a 11 de maig de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.