20 de maig 2010

Esquerra exigeix a Zapatero que redueixi les despeses de l'exèrcit espanyol en comptes de fer 'retallades' socials

Esquerra Republicana ha registrat al Congrés espanyol una proposta per reduir un 30% la despesa del Ministeri de Defensa, liderat per Carme Chacón (PSOE), i destinar aquesta quantitat a polítiques socials com la Llei de Dependència i la despesa pública en sanitat, ensenyament i pensions.

Davant la tisorada que ha proposat el govern espanyol, i que afectarà als sous públics i pensions, Esquerra aposta per treure recursos del pressupost del Ministeri de Defensa, que han augmentat 3.000 milions d'euros des de 1996 (de 5.200 milions a 8.200 l'any 2009), el que suposa més d'un 60% de creixement.


Segons els republicans, el pressupost espanyol en Defensa més el dels seus organismes autònoms i els increments produïts durant aquest any mitjançant el Fons de Contingència sumen una xifra superior als 11.000 milions d'euros, el que suposa més de 31 milions d'euros al dia.


Reduir un 30% el pressupost de Defensa suposaria un estalvi de fins a 5.400 milions a l'any


La proposta presentada per Joan Ridao s'haurà de votar al Plenari del Congrés, i els independentistes volen que el govern de Zapatero presenti en un termini de dos mesos un pla per a la reducció de almenys aquest 30% de despesa militar en l'actual Legislatura, tenint en compte la primera fase de la reducció en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat.


D'altra banda, Esquerra demana canalitzar la despesa del I+D militar en I+D civil en els projectes de Pressupostos Generals de l'Estat, almenys mentre duri el Pla d'Austeritat de l'Administració General de l'Estat espanyol.


FONT: crònica.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.