12 de maig 2010

ERC: un nou pas endavant

Aquest dissabte el congrés comarcal d'ERC posava les bases per a treballar amb unitat i mirant el futur del nostre partit i de la nostra comarca.

Han estat molts els camins que hem hagut de recórrer per arribar fins aquest punt, però creiem que per sobre de tot, la unitat, és i serà l'eina imprescindible per a fer una ERC més forta i capaç de tirar endavant.


De reptes no ens en falten. És evident, que el nostre partit necessita nous aires, noves idees, i sobretot, nous objectius nacionals. Hem estat immersos en una estratègia política que ha donat resultats molt positius (Llei de Consultes Populars, Llei de Vegueries, Pacte per la Immigració, Llei de Serveis Socials, Pacte per la Innovació etc), però, la nostra estratègia com partit està marcant el llindar del seu final, i això ens obliga a replantejar el nostre paper com a partit en el sí del país.
Per tal de mirar cap a un futur nacional més ambiciós, i que tingui com a base de treball el dret a decidir mitjançant les urnes, hem de saber posar sobre la taula les nostres virtuts, però també els nostres errors, i el que és més important és que ho hem de fer entre tots i totes.


Volem subratllar com ERC, el gran impuls que han tingut les diverses onades de Consultes sobre la Independència a la nostra comarca. El Vallès Oriental, ha estat la segona comarca amb més poblacions que han celebrat la Consulta, aportant resultats diríem que més que optimistes. Des d'ERC, creiem que les Consultes sobre la Independència posen sobre la taula la voluntat, encara no qualificable, del poble català, de decidir per ell mateix, i de fer-ho de la forma més cívica possible, a través de les urnes i de la societat civil.

A la nostra comarca, també tenim molts reptes per endavant. No cal dir que el nostre paper envers al projecte del Quart Cinturó segueix essent un dels nostres principals elements d'oposició a un projecte llunyà en el nostre model de territori. També creiem que cal un impuls real i renovador per a sectors com el de la pagesia, la industria i el comerç, que a la nostra comarca tenen una llarga tradició, i que han de ser els principals eixos de treball per al futur de la nostra comarca.

Així mateix, el Vallès Oriental, degut a la seva posició estratègica en el país, viu immersa en diversos debats al voltant de les seves necessitats en infraestructures i equipaments. Des d'ERC, creiem que cal obrir un debat amb perspectiva de futur, per tal de marcar nous horitzons, noves propostes, que resolguin els diversos conflictes territorials històrics que s'han anat esdevenint amb els anys a la comarca, però també per a treure del dubte i de la precarietat a sectors com el de la pagesia, i el comerç.

Vivim moments de desafecció per la política, vivim temps de crisi, vivim en general, moments de canvi. Ara bé, a ERC, volem assumir el futur, el moment en que ens tocarà viure, en positiu. Des de la diferència i el respecte per les opinions i les visions de tots i entre tots, també hem de saber crear un nou projecte il·lusionant, un nou projecte clar, un nou projecte obert als ciutadans i ciutadanes. A ERC, no ens fa por el debat, perquè el debat, és la clau per enfortir el nostre sistema democràtic. Nosaltres hi estem disposats, ara toca treballar, unir i il·lusionar de nou.


Maria Llerda i Jané
Presidenta comarcal
ERC Vallès Oriental
10 de maig de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.