30 de setembre 2009
Disculpes
Resultats enquestes
Quins dels següents equipaments per a la Roca trobes que és més prioritari?
Centre de dia per a la gent gran | 3 (37%) |
Casal d'entitats | 3 (37%) |
Centre d'interpretació de la natura | 1 (12%) |
Segona escola bressol de la Roca | 1 (12%) |
Escola de la Torreta | 0 (0%) |
Escola de Santa Agnès | 0 (0%) |
Nou Casal de la Gent Gran | 0 (0%) |
Museu | 0 (0%) |
Escola bressol de la Torreta | 0 (0%) |
Altres | 0 (0%) |
Vas sovint als Centres Culturals i Cívic del municipi? Quin tipus d'acte cultural hi vas a veure?
menys de 5 cops l'any | 2 (28%) |
entre 5 i 10 cops l'any | 2 (28%) |
més de 10 cops l'any | 3 (42%) |
teatre | 5 (71%) |
espectacles infantils | 1 (14%) |
música | 2 (28%) |
exposicions | 4 (57%) |
xerrades/col·loquis | 3 (42%) |
07 de setembre 2009
08 de juny 2009
Resultats Eleccions Europees 2009
29 de maig 2009
Hi ha un altre camí
A l’inici d’aquesta legislatura des d’ERC de la Roca vam fer, entre d’altres, quatre reflexions públiques: primer, que davant les discrepàncies en el model de municipi que teníem amb el PSC no era factible arribar a un acord de govern amb aquest partit. Segon, que malgrat aquestes discrepàncies i malgrat que ERC governa a la Roca amb una altra força política, esteníem la mà al PSC – i també a ICV – per tal de crear espais de diàleg i cercar complicitats en aquelles qüestions puntuals on manteníem punts d’acord. Tercer, que calia situar-nos sempre en el terreny de les idees, per superar l’enfrontament endèmic que hi ha entre les dues principals forces polítiques de la Roca – PSC i CiU, enfrontament que enverina la nostra atmosfera local, i fa que sovint ens perdem en polèmiques absurdes i atacs personals. Quart, que era necessari elaborar un programa alternatiu de govern, en consens amb la ciutadania, a partir dels eixos que fixava l’acord entre CiU i ERC. Aquest ha estat, en essència, el marc de referència de la nostra actuació durant aquests dos anys, que hem intentat dur a la pràctica fins on ens ha estat possible i les circumstàncies ens han permès.
Durant aquest temps, des d’ERC de La Roca hem fet gestos, tant a nivell institucional, per part del nostre regidor, com a nivell d’organització política, per tal de superar sectarismes i incorporar al PSC – com a partit més votat a la Roca - a consensos en diferents àmbits, com el debat a l’entorn del Pla Metropolità, les negociacions amb la Generalitat per aturar l’Àrea Residencial Estratègica de la Torreta o l’aprovació de diferents mocions per consens. Creiem que la nostra actitud ha estat sempre d’un gran respecte per les diferents forces polítiques del municipi, també pel PSC, en les formes i en el fons, en el llenguatge emprat i en el contingut de les nostres argumentacions. Una actitud que ha intentat contribuir al debat en positiu i la confrontació de models, no pas d’interessos o lluites de poder. Però nosaltres no som immunes a les dinàmiques de tensió que genera la política municipal.
El passat dilluns, el diari el 9NOU recollia una informació relativa al darrer Ple Ordinari de l’Ajuntament de la Roca, on s’informava de la petició explicita del regidor d’ERC de la Roca de trencar relacions amb el PSC. En síntesi, els fets que generen la reacció per part del nostre regidor es deuen a la lectura d’una informació de caràcter privat per part del grup municipal socialista, que afecta a la presidenta de la nostra secció local.
Davant d’una actitud que creiem greu i absolutament injusta per part del grup municipal socialista, l’executiva local d’ERC ha pres la decisió de trencar les relacions polítiques amb el PSC de la Roca, entenent que és necessari un gest de fermesa mentre no canviïn determinades formes i estils de fer política.
I amb la mateixa voluntat passem pàgina i mirem endavant, amb la certesa que hi ha un altra camí alhora d’exercir l’activitat política i que cal situar els debats en allò que és realment important; perquè la Roca s’ho val i perquè tenim un poble a cohesionar, un patrimoni a preservar i un territori a protegir.
Executiva d’ERC de la Roca
Trencament de relacions amb el PSC de la Roca
En el ple de l’Ajuntament de la Roca del Vallès del dijous 21 de maig, el grup municipal socialista va presentar una sèrie de mocions d’urgència, entre les quals n’hi havia una en la que es demanava un compromís de totes les forces polítiques a mantenir el respecte institucional envers els càrrecs públics.
Per justificar aquest argument, es va llegir un correu electrònic que reproduïa una conversa totalment privada entre dues persones, una d’elles jo mateixa. Aquest correu no tenia absolutament res a veure ni amb el contingut del ple, ni amb el seu partit, ni amb cap assumpte del poble; per tant, totalment fora de context.
Malgrat lamento la polèmica creada i reconèixer que el llenguatge no era el més adequat, els regidors socialistes van utilitzar aquesta informació de forma esbiaixada i parcial actuant amb molta mala fe, recorrent als atacs personals i amb total manca de rigor, quan en cap moment es van intentar posar en contacte amb mi ni amb ningú de la Secció Local per intentar aclarir el tema.
No es poden amagar les mancances ni les pròpies misèries sota un paraigües de política municipal transparent, honrada, incorruptible, constructiva i dedicada al poble; una política que en definitiva, subscriuria qualsevol partit polític. Amb aquest atac contra la meva persona el que pretenia el PSC de la Roca, era escapçar la Secció Local d’ERC i van utilitzar una informació privada fent-la pública, vulnerant clarament el dret a la intimitat.
Com a conseqüència d’aquests fets i en un gest que agraeixo, l’executiva local d’ERC de la Roca ha decidit trencar les relacions polítiques amb el PSC de la Roca.
Maria Llerda i Jané
Presidenta Secció Local
ERC la Roca del Vallès
23 d’abril 2009
22 d’abril 2009
L’assemblea d'ERC de la Roca del Vallès renova l’executiva de la secció local
El passat dilluns 20 d’abril es va celebrar a la Roca del Vallès una assemblea extraordinària de la secció local d'ERC. Entre els punts de l’ordre del dia hi constava la renovació de l’executiva local on, entre d’altres canvis, la secció local proposava a Maria Llerda i Jané com a nova presidenta, en substitució del fins ara president Albert Gil. La majoria de la militància, quasi per unanimitat, va donar suport a Maria Llerda per ocupar la presidència de la secció local. D’aquesta manera Albert Gil es manté com a Regidor de Cultura, Comunicació i Participació Ciutadana de l’ajuntament de la Roca, i portaveu del grup municipal; amb aquest canvi es pretén separar les funcions institucionals i de partit, i enfortir la secció local d’ERC, fent-la més plural i representativa.
La nova presidenta, Maria Llerda, de 46 anys, és llicenciada en Història per la UAB, està especialitzada en arqueologia subaquàtica i treballa actualment com a administrativa en una empresa de l’Ametlla del Vallès. Militant d’ERC des de novembre del 2005, on formava part de l’executiva de la secció local de Granollers, es va traslladar a viure a la Roca del Vallès a mitjans del 2006 i des d’aleshores, ha estat una component activa de l’executiva Local -“Encaro aquesta nova etapa amb il·lusió, força i esperança i la meva intenció és treballar per fer créixer la secció local, aglutinant un grup de persones que s’impliquin en la política municipal, tant des de dins de la mateixa secció local, com de les entitats, etc. Agraeixo la confiança que m’han atorgat els meus companys de l’executiva”-.
L’executiva ha quedat formada de la següent manera:
Presidència: Maria Llerda i Jané
Secretaria d'Organització: Jordi Escusa i Sánchez
Secretaria de Finances: Joan Salvador del Villar i González
Secretaria d'Imatge i Comunicació: Xavier del Villar i Berenguel
Secretaria de la Dona: Maria Llerda i Jané
Secretaria de Política Municipal: Oriol Cisteró i Fortuny
Portaveu del Grup Municipal: Albert Gil i Gutiérrez
Vocal: Francesc Jiménez i Fernández
JERC: Pol Blanco i Camps
01 d’abril 2009
Declaració conjunta d'Aralar i Esquerra
Esquerra i Aralar som dues forces polítiques que tenim molt en comú en el pla ideològic. Ambdues defensem la necessitat que Euskal Herria i els Països Catalans puguin exercir democràticament el dret a decidir el seu futur sense cap imposició per part dels estats espanyol i francès. A més de mantenir la necessitat que el poble
basc i el català disposin d'estructures d'estat en el marc de la Unió Europea, ambdós partits compartim també un ambiciós projecte de transformació i d'aprofundiment de les conquestes socials clarament vinculat a l'esquerra política.
A més d'aquestes afinitats de caràcter ideològic, ambdues forces estem profundament preocupades per la deriva centralista, uniformitzadora i autoritària que han pres, des de la transició, els successius governs espanyols de qualsevol signe i color.
Tot això, juntament amb una valoració plenament coincident del repte que constitueix que les realitats nacionals basca i catalana obtinguin audiència i bona acollida més enllà de les fronteres de l'estat espanyol, ens ha fet comprendre la necessitat d'establir mecanismes estables de relació i coordinació polítiques en tots aquells àmbits que siguin de mutu interès.
És en aquest sentit que, independentment que aquesta coordinació s¡expressi també fora del terreny merament electoral, afirmem el nostre desig de concórrer conjuntament a les properes eleccions europees del 7 de juny, en el marc d'una nova coalició que impulsem les dues forces i a la que convidem a participar-hi i formar-ne part a altres forces de tradició progressista, partidàries d'una Europa social, ambientalment sostenible i respectuosa amb els diferents pobles que la composen.
La nostra aposta per concórrer conjuntament als comicis europeus passa per la potenciació i el desenvolupament dels següents àmbits programàtics:
1.La defensa d'una Europa plural i respectuosa amb la seva diversitat cultural i lingüística.
2.La defensa d'una Europa social i sostenible. Enfront al model econòmic capitalista i de desenvolupament il·limitat, apostem pel desenvolupament equilibrat i solidari que enforteixi i actualitzi el model de l'estat del benestar.
3.La defensa d'una Europa transparent i democràtica, cosa que comporta la simplificació institucional, la transparència en els processos de decisió i l'aprofundiment dels processos democràtics. En definitiva, una Europa més lliure de les influències dels grans estats, una Europa que conforma la seva pròpia voluntat política i que en garanteixi la proximitat i la comprensió per part de la ciutadania.
4.La defensa d'una Europa amb política exterior pròpia i que afronti amb veu pròpia els reptes globals.
És a partir d'aquesta primera experiència en el camp electoral que tenim la confiança en què aquesta col·laboració entre Esquerra i Aralar s'enfortirà i donarà fruits positius en un futur per al conjunt de la ciutadania d'Euskal Herria i els Països Catalans. Aralar i Esquerra inicien una relació bilateral i preferent i es comprometen a la feina en comú per la defensa d'uns ideals d'esquerres i independentistes.