10 de febrer 2009

Moció de solidaritat amb el poble palestí

Per iniciativa de les JERC i ERC de la Roca, durant el passat ple de l'Ajuntament es va aprovar una moció de condemna a la invasió de la franja de Gaza per part de l'exèrcit d'Israel, que ha provocat la mort de més de 1300 palestins, 5000 ferits, així com la destrucció de centenars de vivendes i organismes oficials del govern palestí i de les Nacions Unides. Així mateix la moció expressa el seu rebuig al bloqueig que l'estat d'Israel manté sobre Gaza des de fa dos anys, i que està provocant una degradació continuada i dramàtica de les condicions de vida de la població palestina a la franja. 

Des d'ERC i JERC vam fer un esforç de consens, eliminant alguns punts que impossibilitaven una posició unànime al ple. En aquest sentit vam valorar que calia una resposta institucional unitària de condemna a l'actuació d'Israel, que pogués ser assumida també pel PSC i CiU de la Roca. El text final aprovat no inclou dos punts que per nosaltres eren importants per tal de dotar la moció d'una posició valenta i compromesa davant aquest conflicte.

1. La necessitat de que la Generalitat de Catalunya i el Govern Espanyol aturin tots els acords econòmics, comercials, culturals, etc. amb l'estat d'Israel mentre no s'aixequi el bloqueig a la franja i se segueixin vulnerant els drets humans de la població palestina.

2. Instar a la Generalitat de Catalunya i al Govern Espanyol perquè proposin dins els organismes internacionals als quals tenen representació, la necessitat d'obrir un procés d'investigació i delimitació de responsabilitats contra l'estat d'Israel per crims de guerra i violació del dret internacional.

Nosaltres creiem que s'ha de presionar des de tots els àmbits de responsabilitat institucional per tal que Israel no pugui actuar amb aquesta impunitat, assassinant dones i nens, violant els drets humans, i aplicant un sistema d'apartheid contra el poble palestí. Si des dels estat, des d'Europa i des dels organismes internacionals es gira l'esquena al poble palestí i al tercer món, i fem veure que no passa res, quina legitimitat tenim per parlar de drets humans en el futur? 



1 comentari:

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.