03 de febrer 2009

L’Executiva d’Esquerra avala per unanimitat Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions al Parlament europeu

L'Executiva Nacional d'Esquerra ha avalat per unanimitat a Oriol Junqueras com a candidat d'Esquerra a les properes eleccions al Parlament europeu, a proposta del president d'Esquerra, Joan Puigcercós. Ara resta que el Consell Nacional ratifiqui aquesta decisió.

El Secretari General d'Esquerra, Joan Ridao, ha exposat els motius que avalen aquesta decisió i en aquest sentit ha apuntat a la seva trajectòria acadèmica, és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic; a la seva trajectòria docent, com a professor de la UAB; i també professional, com escriptor i col·laborador habitual en diversos programes de ràdio i televisió. Ridao també ha apuntat a la seva trajectòria política, és regidor d'Esquerra a Sant Vicenç dels Horts, després d'obtenir el 2007 els millors resultats del partit com a cap de llista d'aquesta població del Baix Llobregat, i al seu compromís amb el país, com a impulsor de Sobirania i Progrés. Així mateix, Ridao ha destacat que Junqueras sempre s'ha caracteritzat per defensar posicions coherents "sense oscil·lacions ni canvis de criteri", i ha recordat que Junqueras sempre s'ha mostrat contrari al pacte Mas-Zapatero i a la Constitució Europea.  També ha assenyalat que és "un sobiranista de debò i no de saló". Per tot això, Ridao ha valorat Junqueras "com un candidat idoni".

En aquest mateix context, l'Executiva també ha donat llum verda als eixos programàtics amb què Esquerra vol concórrer a les eleccions europees. Aquests són la defensa de l'Europa plural que representa la seva diversitat cultural i lingüística, la defensa de l'Europa social que passa per reforçar el conjunt de polítiques socials, i la defensa de l'Europa transparent i democràtica. L'executiva també ha designat la Comisió Electoral, que estarà formada pel secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, la vicesecretària general de Política Sectorial, Alba Castellví, el vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral, Eduard López, el secretari d'Organització, Jaume Sitjà, la secretària de Política Internacional, Marta Rovira, el portaveu de les JERC, Gerard Coca, i la secretària de la Dona, Ester Alberich.

L'Executiva Nacional també ha valorat "com a molt positiva" la tasca feta per l'exeurodiputat Bernat Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.