19 de juliol 2010

Puigcercós: Volem deixar de ser independentistes per ser ciutadans lliures

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha proclamat que “volem deixar de ser independentistes per ser ciutadans lliures” en el marc de l’acte polític central de l’Acampada Jove, el festival juvenil, polític i musical de referència dels Països Catalans.

Pel president d’Esquerra, “l’Estat ens ha declarat la guerra i el Tribunal Constitucional ha marcat el punt final”. I en aquest escenari, des d’Esquerra “diem que damunt del poble no hi ha ningú; hi ha la causa de la llibertat i prou”. Per això Puigcercós ha remarcat que “tenim el dret i tenim l’obligació de ser insubmisos”. “Nosaltres no acatem la sentència, ni canviarem cap llei, perquè acatar la sentència és negar la llibertat”, ha conclòs.

Per Puigcercós, “ara els catalans tenim una oportunitat per fer país nou; som un estat possible dins la Unió Europea”. Segons ha explicat, “cada dia hi ha més catalans de diferents orígens, que veuen en la independència la seva oportunitat”. I ha afegit que “mai hem tingut unes condicions tan bones, com les actuals”.

Puigcercós s’ha referit a la votació dels 21 diputats d’Esquerra a favor de la transició cap a la llibertat, que va tenir lloc ahir, divendres, al Parlament. Després d’aquest primer pas, ha animat els assistents a “conjurar-se per formar una majoria independentista”.
Per la seva banda, el portaveu de les JERC, Gerard Coca, ha fet una crida al jovent a mobilitzar-se per la Independència. Segons Coca, “el jovent hem de destinar els millors anys de la nostra vida amb aquest objectiu, perquè la independència és el nostre futur”. El portaveu de les JERC ha donat “la benvinguda als que ara diuen que amb Espanya no es va enlloc”. I ha animat a la gent perquè “ens creguem de veritat que aviat arribarà el dia que puguem obrir els ulls en una terra lliure”.

A l’acte també hi ha participat l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, i el regidor de cultura de Montblanc, Jordi Albalat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.