20 de juliol 2010

La mesa del Parlament tomba el recurs d'ERC per readmetre la IP sobre la independència

Ernest Benach s'ha tornat a quedar sol en la votació

La mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts per majoria no admetre a tràmit la petició del grup d'ERC de reconsiderar la decisió de no tramitar la iniciativa popular (IP) per convocar una consulta per via de referèndum sobre la independència de Catalunya. Així ho ha decidit en una votació en la qual el president del Parlament, Ernest Benach, s'ha quedat sol per segona vegada en la votació. Fa una setmana la mesa ja va votar, amb cinc vots a favor i un en contra, el de Benach, i amb l'absència del vicepresident segon, Lluís Corominas, rebutjar la tramitació de la IP per convocar una consulta independentista.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, i el diputat republicà Pere Aragonès, van formalitzar el passat dimecres al Parlament el recurs on mostraven la seva queixa i reclamaven a la mesa del Parlament que reconsiderés la seva decisió després del dictamen contrari del Consell de Garanties Estatutàries. ERC va destacar que volia donar una "segona oportunitat" perquè CiU i ICV-EUiA, que van votar a favor fa un mes i mig a la tramitació de la IP, "escoltessin el clam" de la manifestació del 10-J. Per ERC, que CiU i ICV-EUiA haguessin fet marxa enrere i haguessin votat a favor de la proposta del PSC de revocar aquell acord de mesa era un "frau de llei".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.