14 de juliol 2010

Esquerra presenta un recurs perquè CiU i ICV votin a favor de la IP per la independència

Esquerra ha formalitzat aquest dimecres al Parlament el recurs on mostren la seva queixa i reclamen que la Mesa del Parlament reconsideri la decisió d'avortar la tramitació de la IP pel referèndum d'independència després del dictamen contrari del Consell de Garanties.

ERC vol donar així una 'segona oportunitat' perquè 'escoltin el clam' del 10J a CiU i ICV-EUiA, que van votar a favor fa un mes i mig a la tramitació de la IP, i, en canvi, dimarts van estar d'acord amb la petició de PSC i PP per revocar aquella decisió. Per Esquerra, la revocació és un 'frau de llei' perquè es dóna a un dictamen no vinculant del CGE caràcter de vinculant, cosa pels republicans antiestatutària, i perquè la revocació es va fer fora del termini reglamentari.

Per Esquerra, que CiU i ICV-EUiA –que van donar llum verda amb ERC fa un mes i mig a la tramitació de la IP- haguessin fet marxa enrere i votessin aquest dimarts a favor de la proposta del PSC i PP de revocar l'acord de la Mesa d'admetre a tràmit la IP és un 'frau de llei'. En el recurs que han presentat aquest dimecres. D'aquesta manera, els republicans obliguen a la Mesa del Parlament a tornar a sotmetre a votació la proposta de revocació amb l'objectiu que CiU i ICV-EUiA –tot i que admeten que amb poques possibilitats- es retractin i permetin que segueixi la tramitació de la IP acordada inicialment.


La 'revàlida' per a CiU i ICV-EUiA


En declaracions als passadissos del Parlament, Anna Simó ha considerat que la revocació és 'fraudulenta' i creuen que forçant novament que la Mesa ho voti, donen a CiU i ICV-EIUiA una 'segona oportunitat per escoltar el clam' del 10J. Els republicans reclamen una 'decisió política' per permetre que segueixi la tramitació de la IP pel referèndum, més ara, després de la sentència del TC sobre l'Estatut i de la massiva manifestació de rebuig del dissabte. 'Ara és l'hora CiU i ICV puguin refer aquella unitat' a favor del tràmit de la IP, una 'revàlida', segons Simó. Els serveis jurídics del Parlament hauran d'emetre informe ara sobre la petició d'ERC, que forçarà a repetir la votació.


FONT: www.cronica.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.