20 de juliol 2010

La mesa del Parlament tomba el recurs d'ERC per readmetre la IP sobre la independència

Ernest Benach s'ha tornat a quedar sol en la votació

La mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts per majoria no admetre a tràmit la petició del grup d'ERC de reconsiderar la decisió de no tramitar la iniciativa popular (IP) per convocar una consulta per via de referèndum sobre la independència de Catalunya. Així ho ha decidit en una votació en la qual el president del Parlament, Ernest Benach, s'ha quedat sol per segona vegada en la votació. Fa una setmana la mesa ja va votar, amb cinc vots a favor i un en contra, el de Benach, i amb l'absència del vicepresident segon, Lluís Corominas, rebutjar la tramitació de la IP per convocar una consulta independentista.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, i el diputat republicà Pere Aragonès, van formalitzar el passat dimecres al Parlament el recurs on mostraven la seva queixa i reclamaven a la mesa del Parlament que reconsiderés la seva decisió després del dictamen contrari del Consell de Garanties Estatutàries. ERC va destacar que volia donar una "segona oportunitat" perquè CiU i ICV-EUiA, que van votar a favor fa un mes i mig a la tramitació de la IP, "escoltessin el clam" de la manifestació del 10-J. Per ERC, que CiU i ICV-EUiA haguessin fet marxa enrere i haguessin votat a favor de la proposta del PSC de revocar aquell acord de mesa era un "frau de llei".

A la Mesa del Parlament

Anna Simó i Castelló, portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra d’acord amb allò que preveu l’article 133.1 del Reglament del Parlament de Catalunya, presenta la següent Proposa de Resolució subsegüent al Debat general sobre la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Tram. 255-00009/08

Palau del Parlament, 16 de juliol de 2010



PROPOSTA DE RESOLUCIÓ SOBRE LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL
CONSTITUCIONAL SOBRE L’ESTATUT D’AUTONOMIA I PER LA
INDEPENDÈNCIA NACIONAL

La sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya el 28 de juny de 2010 suposa una retallada molt significativa d’aspectes fonamentals d’aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. La declaració d’inconstitucionalitat de la totalitat o part de catorze articles i la restricció interpretativa sobre vint-i-sis més modifica en els aspectes fonamentals l’Estatut que la ciutadania de Catalunya va aprovar.

El 30 de setembre de 2005 el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta d’Estatut d’Autonomia que definia Catalunya com a nació en el seu articulat, establia una carta de drets i deures, garantia la bilateralitat de les institucions catalanes amb les de l’Estat, codificava les competències de la Generalitat i n’ampliava el seu abast, instaurava un sistema de finançament just d’acord amb les aportacions de Catalunya a la hisenda del conjunt de l’Estat, permetia la participació i presència de la Generalitat en els organismes de l’Estat i davant la Unió Europea i establia una descentralització del poder judicial. La tramitació posterior a les Corts Generals va comportar una alteració important del text aprovat al Parlament, amb una retallada significativa que diluïa els objectius de la proposta catalana. La ciutadania de Catalunya, malgrat tot, va ratificar en referèndum l’Estatut aprovat a les Corts Generals, i des d’aquell moment, el Parlament de Catalunya ha treballat pel seu desplegament i defensa.

Quatre anys més tard de la ratificació de l’Estatut per part de la ciutadania de Catalunya, la sentència del Tribunal Constitucional declara la incompatibiltiat de la voluntat expressada pel poble de Catalunya amb la Constitució. Ataca la base del nou marc de relacions entre Catalunya i Espanya que representava el nou estatut. La sentència deixa per l’Estat la tutela efectiva de l’autonomia política de Catalunya, deixant clar en tots els casos que l’última instància és sempre l’àmbit estatal, qui té la darrera paraula, incloent-hi els àmbits exclusius de la Generalitat. Amb aquesta decisió, s’exclou la voluntat de ser i decidir del poble de Catalunya del marc jurídic i constitucional espanyol. La sentència no reconeix Catalunya com a nació a tots els efectes ni que el poble de Catalunya pugui decidir, el clam de centenars de milers de persones que ens vam manifestar a Barcelona el dia 10 de juliol.

Aquest fet situa el Parlament de Catalunya en la necessitat de defensar les decisions preses pel poble de Catalunya, de qui n’emana el poder i la representació polítiques, i obliga al conjunt d’institucions, societat i forces polítiques catalanes a plantejar un nou horitzó basat en el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur, sense cap altre límit que la seva voluntat expressada de forma lliure, democràtica i pacífica.

Per tot allò exposat anteriorment, el Grups Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya presenta la següent


PROPOSTA DE RESOLUCIÓ


1. El Parlament de Catalunya manifesta el seu rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia, i considera que ambaquesta decisió les institucions de l’Estat han exclòs la voluntat expressada pel poble de Catalunya del marc constitucional espanyol. En conseqüència, acorda no acatar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

2. El Parlament de Catalunya fa seu el clam de la ciutadania de Catalunya pels carrers de Barcelona el proppassat 10 de juliol “Som una nació, nosaltres decidim” i constata que la llibertat i les aspiracions d'autogovern de Catalunya no tenen cabuda en el marc constitucional espanyol. El camí cap a l'autogovern en el marc de l'Estat espanyol ha arribat a la seva fi, i malgrat els avenços aconseguits en els darrers trenta anys d'autonomia, ara és el moment d'exercir el dret a l’autodeterminació.

3. El Parlament de Catalunya manifesta la seva voluntat d’iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d’un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya. En aquest sentit, el Parlament acordarà i pactarà el procediment, convocatòria i règim d'aquest referèndum d'acord amb els estàndards internacionals.

19 de juliol 2010

Puigcercós: Volem deixar de ser independentistes per ser ciutadans lliures

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha proclamat que “volem deixar de ser independentistes per ser ciutadans lliures” en el marc de l’acte polític central de l’Acampada Jove, el festival juvenil, polític i musical de referència dels Països Catalans.

Pel president d’Esquerra, “l’Estat ens ha declarat la guerra i el Tribunal Constitucional ha marcat el punt final”. I en aquest escenari, des d’Esquerra “diem que damunt del poble no hi ha ningú; hi ha la causa de la llibertat i prou”. Per això Puigcercós ha remarcat que “tenim el dret i tenim l’obligació de ser insubmisos”. “Nosaltres no acatem la sentència, ni canviarem cap llei, perquè acatar la sentència és negar la llibertat”, ha conclòs.

Per Puigcercós, “ara els catalans tenim una oportunitat per fer país nou; som un estat possible dins la Unió Europea”. Segons ha explicat, “cada dia hi ha més catalans de diferents orígens, que veuen en la independència la seva oportunitat”. I ha afegit que “mai hem tingut unes condicions tan bones, com les actuals”.

Puigcercós s’ha referit a la votació dels 21 diputats d’Esquerra a favor de la transició cap a la llibertat, que va tenir lloc ahir, divendres, al Parlament. Després d’aquest primer pas, ha animat els assistents a “conjurar-se per formar una majoria independentista”.
Per la seva banda, el portaveu de les JERC, Gerard Coca, ha fet una crida al jovent a mobilitzar-se per la Independència. Segons Coca, “el jovent hem de destinar els millors anys de la nostra vida amb aquest objectiu, perquè la independència és el nostre futur”. El portaveu de les JERC ha donat “la benvinguda als que ara diuen que amb Espanya no es va enlloc”. I ha animat a la gent perquè “ens creguem de veritat que aviat arribarà el dia que puguem obrir els ulls en una terra lliure”.

A l’acte també hi ha participat l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, i el regidor de cultura de Montblanc, Jordi Albalat.

Com sortir de la crisi, amb Josep Huguet, Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya

Aquest proper dimarts, a les 20.00h, al Centre Cultural La Roca, ens visitarà el Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, per parlar de com sortir de la crisi. ERC - la Roca del Vallès t'hi convida.T'hi esperem!

14 de juliol 2010

ERC atura el vet de la IP pel referèndum i la mesa s'haurà de tornar a pronunciar

Demanen que la Mesa del Parlament reconsideri la votació d'aquest dimarts, on CiU i ICV van canviar el vot respecte la del 8 de juny.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, i el diputat republicà Pere Aragonès, han formalitzat aquest dimecres al Parlament el recurs on mostren la seva queixa i reclamen que la Mesa del Parlament reconsideri la decisió d'avortar la tramitació de la IP pel referèndum d'independència després del dictamen contrari del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Des de l’entrada a registre de la petició d’Esquerra, ha quedat en suspens la revocació del tràmit de la IP sobre la independència fins que no es resolgui de nou a la Mesa. ERC vol donar així una 'segona oportunitat' perquè 'escoltin el clam' del 10J a CiU i ICV-EUiA, que van votar a favor fa un mes i mig a la tramitació de la IP, i, en canvi, dimarts van canviar de parer i van votar al costat de PSC i PP per revocar aquella decisió, impedint així que s'iniciï la recollida de signatures per tal de convocar un referèndum nacional d'independència. Per ERC la revocació és un 'frau de llei' perquè es dóna a un dictamen no vinculant del CGE caràcter de vinculant, cosa pels republicans antiestatutària, i perquè la revocació es va fer fora del termini reglamentari. Per això i amb l’objectiu que la Proposta de referèndum sobre la independència de Catalunya pugui continuar la seva tramitació d’acord amb allò previst a la Llei de consultes populars per via de referèndum, el Grup Parlamentari d’Esquerra ha registrat la petició que la Mesa del Parlament reconsideri i deixi sense efecte l’acord de revocació de l’admissió a tràmit de la Proposta de consulta o IP. Reconsideració 'fora de reglament' Esquerra argumenta que l’acord de la Mesa d’aquest dimarts incompleix l’article 30 del Reglament del Parlament, perquè el PSC i el PP van entrar la petició de reconsideració de l’acord de tramitació de la IP del 8 de juny un mes després d’aquest acord, quan el termini màxim per demanar de reconsiderar-lo són dos dies. Per altra banda, argumenta que no es poden atorgar als dictàmens no vinculants del Consell de Garanties Estatutàries la capacitat d’aturar o incidir en una tramitació parlamentària que ja estava iniciada i no preveia cap més tràmit a la Mesa segons la Llei de consultes, tal com fa setmanes havien advertit els promotors de la IP. La portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, ha fet una crida tant a CiU com IC-V ‘que aprofitin la segona oportunitat que brindem per rectificar i permetre que el poble de Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir, escoltant l’esperit d’unitat i valentia de la manifestació del 10 de juliol passat’.

FONT: www.directe.cat

Esquerra presenta un recurs perquè CiU i ICV votin a favor de la IP per la independència

Esquerra ha formalitzat aquest dimecres al Parlament el recurs on mostren la seva queixa i reclamen que la Mesa del Parlament reconsideri la decisió d'avortar la tramitació de la IP pel referèndum d'independència després del dictamen contrari del Consell de Garanties.

ERC vol donar així una 'segona oportunitat' perquè 'escoltin el clam' del 10J a CiU i ICV-EUiA, que van votar a favor fa un mes i mig a la tramitació de la IP, i, en canvi, dimarts van estar d'acord amb la petició de PSC i PP per revocar aquella decisió. Per Esquerra, la revocació és un 'frau de llei' perquè es dóna a un dictamen no vinculant del CGE caràcter de vinculant, cosa pels republicans antiestatutària, i perquè la revocació es va fer fora del termini reglamentari.

Per Esquerra, que CiU i ICV-EUiA –que van donar llum verda amb ERC fa un mes i mig a la tramitació de la IP- haguessin fet marxa enrere i votessin aquest dimarts a favor de la proposta del PSC i PP de revocar l'acord de la Mesa d'admetre a tràmit la IP és un 'frau de llei'. En el recurs que han presentat aquest dimecres. D'aquesta manera, els republicans obliguen a la Mesa del Parlament a tornar a sotmetre a votació la proposta de revocació amb l'objectiu que CiU i ICV-EUiA –tot i que admeten que amb poques possibilitats- es retractin i permetin que segueixi la tramitació de la IP acordada inicialment.


La 'revàlida' per a CiU i ICV-EUiA


En declaracions als passadissos del Parlament, Anna Simó ha considerat que la revocació és 'fraudulenta' i creuen que forçant novament que la Mesa ho voti, donen a CiU i ICV-EIUiA una 'segona oportunitat per escoltar el clam' del 10J. Els republicans reclamen una 'decisió política' per permetre que segueixi la tramitació de la IP pel referèndum, més ara, després de la sentència del TC sobre l'Estatut i de la massiva manifestació de rebuig del dissabte. 'Ara és l'hora CiU i ICV puguin refer aquella unitat' a favor del tràmit de la IP, una 'revàlida', segons Simó. Els serveis jurídics del Parlament hauran d'emetre informe ara sobre la petició d'ERC, que forçarà a repetir la votació.


FONT: www.cronica.cat

Parlem clar (Ernest Benach)

La Mesa del Parlament va prendre ahir dues decisions relatives a la possible convocatòria d’un referèndum d’independència del nostre país. La primera era atendre una petició del grup socialista i una altra del grup popular en què demanaven que es revoqués un acord pres anteriorment i pel qual es donava curs a una petició d’Iniciativa Popular, basada en la llei de consultes popular per via de referèndum. Aquests grups demanaven la revocació basant-se en el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que de manera unànime declara inconstitucional aquesta iniciativa. La llei, tanmateix, diu que el dictamen del CGE no és vinculant, i precisament per això el meu vot va ser contrari a la revocació. Creia, i encara crec, que la via iniciada a partir de la llei de consultes era i és l’única possible que ens pot dur en aquesta direcció. Amb moltes dificultats i fent una cursa d’obstacles, però al capdavall, havíem començat a bastir l’estructura. Em vaig quedar sol a la Mesa i l’acord al què es va arribar, insisteixo, amb el meu vot en contra, va ser el de revocar la petició d’IP. Cadascú s’ha de fer responsable del seu vot.

Paral·lelament els mateixos promotors havien dissenyat el que ells anomenen un pla B que era la presentació d’una ILP per fer una consulta. Un greu error. La llei que regula les ILP deixa molt clar quins són els casos que es poden admetre i quins no. I aquest cas, per motius diversos, no es podia admetre. Permetin-me que ho il·lustri amb un exemple: Segur que si fem una enquesta a la població, majoritàriament ens diran que no els agrada pagar impostos. Per tant si algú promou una ILP per suprimir un impost, per exemple l’IBI, l’impost de béns immobles, trobaria moltes simpaties. És possible fer aquesta ILP? Per descomptat que no. De fet, ni tan sols es pot admetre perquè no està previst en la llei. I és aquí on rau la trampa de la ILP de la consulta. Primer, per utilitzar una eina que no és vàlida i que no té cap mena de recorregut, perquè si el Parlament l’aprova, automàticament l’advocat de l’Estat, en nom del govern de l’Estat la suspèn d’ofici. I aquí s’ha acabat el referèndum!. No dura ni 30 segons. I segon, perquè la llei també deixa clar que no es poden presentar ILP sobre la mateixa qüestió en la mateixa legislatura. Per desgràcia, seria paper mullat. No dóna ni tan sols per a fer gestos, que sembla que és el que alguns esperaven. I de la mateixa manera que cadascú s’ha de fer responsable dels seus vots, cadascú també s’ha de fer responsable de la frustració generada amb les seves accions.

Amb tot això, algú podria pensar que la via jurídica s’ha acabat després d’aquesta ILP. I el que passa és que ni tan sols ha començat a caminar. Per tant, cal continuar treballant per a la convocatòria d’un referèndum. Però no ens enganyem, el final de la legislatura ho complica tot, i ja no hi ha temps per a segons què, perquè això s’acaba. El que queda clar és que des del primer dia de la següent legislatura (parlem de tres, quatre mesos?) s’ha de treballar en aquesta direcció. I tinc molt clar que és possible fer-ho. Però només ho serà si hi ha voluntat i una majoria que ho vulgui fer, un govern compromès al respecte i defugint els personalismes. Aquí tots som necessaris i les vies de col·laboració i diàleg entre la societat civil i els partits que volem la independència s’han de reforçar i millorar. Només hi ha aquest camí. O el fem tots plegats i decidim i pactem junts com avancem, o no trobarem la via. El marc del diàleg és més indispensable que mai.

Com a resposta, el consell assessor municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (format per alcaldes i regidors del partit) ha aprovat presentar una moció a tots els ajuntaments en què s’instarà, al Parlament, l’inici d’un procés democràtic per a la constitució de Catalunya en un estat independent, de dret, democràtic i social a través de la convocatòria d’un referèndum.

El Parlament de Catalunya ha aprovat una llei que era i és una via, la llei de consultes, i que certament queda afectada per la sentència del Constitucional. Però la via existia i en el procediment iniciat, entenc que havíem d’anar fins al final, perquè a més partia de la més estricta legalitat democràtica. I això és el que amb coherència he defensat a la Mesa del Parlament.

Ara bé, acceptar la ILP era donar per morta la llei de Consultes i acceptar la sentència del TC. Esquerra manté la validesa de la llei de Consultes i no acata ni acatarà la sentència del TC. I en conseqüència, el que no podem fer és enganyar a la gent i dir-los que una via que no es pot utilitzar sigui l’alternativa o el pla B. En aquest sentit, trobo injust que es doni tota la credibilitat a determinades persones sense entrar a avaluar la credibilitat de les seves propostes que, un cop analitzades, no donen per a més.

Algun dia haurem de saltar la paret. És cert. I res em farà més feliç que fer-ho. Però el dia que ho haguem de fer, fem-ho si us plau seriosament. No pot ser que l’independentisme s’identifiqui permanentment amb poc rigor. I em sap greu, però el pla B famós era poc rigorós. Per tant, disposat a saltar la paret sempre, però sobre tot, el dia que ho intentem estiguem segurs que arribarem lluny, tot i el risc de no aconseguir-ho. Ara mateix, amb aquesta proposta, ni tan sols haguéssim pogut agafar empenta per intentar el salt. I això és el que genera frustració i desencís. No s’hi val a carregar el mort als polítics per definició, quan n’hi ha que intentem treballar amb rigor.

Divendres al Parlament hi haurà una sessió important. Un ple que ha de pensar en el futur de Catalunya. I és en aquesta clau de futur que ERC plantejarà aquest divendres el procés de la independència com una necessitat, cada cop més compartida, per a la societat catalana.

Estem en un moment crucial de la nostra història. Probablement estem més a prop que mai de fer el salt definitiu. Però ni la precipitació ni, tampoc, fer les coses mal fetes ens portaran enlloc. Un procés com aquest és extraordinàriament complex. No és un joc i demana molts sacrificis, personals i col·lectius. I malgrat tot, hi som més a prop que mai.

Aconseguir-ho passa per apropar-nos a una majoria cada vegada més gran que ho vulgui. I aquesta majoria l’hem de poder veure al Parlament, al Govern, als ajuntaments, a la societat civil. El dia que ens haguem de saltar la llei per fer el salt definitiu, el dia que haguem de superar la legalitat espanyola ha de ser perquè podem fer-ho perquè ja no hi ha marxa enrera. Perquè la força que hem aconseguit ens fa imparables i invencibles. I ara estem en fase d’aconseguir aquesta força. El camí no és fàcil i està ple d’obstacles, però no ens podem aturar. I tampoc ens podem equivocar. Algunes dreceres ens poden portar a camins sense sortida. I a aquestes alçades de la història no ens ho podem permetre.

Estic a la disposició dels promotors per aclarir-los qualsevol aspecte d’aquest procés i de processos futurs. La llàstima és que no ho haguéssim pogut parlar abans. Personalment m’hauria agradat.

FOTO: cronica.cat

FONT: blocs.mesvilaweb.cat

12 de juliol 2010

El Consell Nacional d’Esquerra, celebrat dissabte dia 10, aprova la candidatura al Parlament de Catalunya amb Violant Mascaró en el número 8

La candidata del Vallès Oriental a formar part de la llista d’Esquerra al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona, Violant Mascaró, ocuparà el vuitè lloc. La llista està formada en els 10 primers llocs per: Joan Puigcercós, Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà, Oriol Amorós, Marc Sanglas, Pere Aragonés, Violant Mascaró, Gemma Lago i Josep Maria Freixanet.

La resta de candidats del Vallès Oriental ocupen els següents llocs: Quim Ferriol el 25, Oriol López el 34, Isabel Alcalde el 42, Antoni Piñero el 50 i Maria Dolors Navarro el 67. Marta Torrecillas, portaveu de les JERC en la permanent comarcal, ocupa el lloc 21 i també cal remarcar la posició de Uriel Bertran, actual diputat adscrit al Vallès Oriental, que ha retrocedit tres llocs respecte a l’anterior candidatura i ara ocupa el catorzè lloc.

10 de juliol 2010

Ara, més tenacitat que mai - Oriol Junqueras

L’independentisme fa molts anys que treballa incansablement. Centenars de milers de persones, des de tots els nivells, han fet esforços, de vegades petits de vegades grans, per aconseguir un país lliure que prosperi. Des de parlar amb el veí de l’escala sobre política per mirar de convèncer-lo, fins a fer d’activista en un partit polític o en una entitat de la societat civil; des de crear petits negocis o grans empreses amb seu a Catalunya en moments difícils, fins a esforçar-se treballant a l’administració pública amb l’esperança que l’esforç servirà per millorar la societat, i malgrat que la recompensa sigui tan intangible... Des de comprar i consumir productes catalans, fins a provar d’analitzar calmadament els arguments d’un amic independentista; des de fer un esforç per aprendre el català, fins a saber esperar malgrat voler-ho tot, com diu l’emotiva cançó d’en Lluís Llach.

Hi ha gent que hi ha dedicat literalment la vida, ja sigui dedicant-se plenament a la política quan en un altre context no ho hauria fet mai, orientant la seva carrera professional, o bé destinant una gran part del seu temps d’oci a dinamitzar associacions sense ànim de lucre. Però també hi ha hagut molta gent que ha fet petits grans gestos, com escoltar els arguments independentistes d’un familiar seu amb atenció. Valorar-los, sospesar-los, i reconèixer-los una part de veritat. L’independentisme també ha fet mateix. Al llarg dels anys, ha renovat el seu discurs amb idees provinents dels sectors que, en un principi, no eren catalanistes. Ens hem modulat. Ens hem escoltat els uns als altres, hem dialogat. I és així que hem creat un sol poble. És així com tots hem après a estimar aquest país, tan divers, tan complex, tan ple de vida, tan entranyable. Aquest país que guarda tanta energia, i que espera que un dia la pugui alliberar, per transformar-se i renovar-se.

Sembla que el nostre poble es troba ara en un moment que podria representar una gran oportunitat. Efectivament, el Tribunal Constitucional espanyol i, per tant, l’Estat espanyol ens ha dit que, si hi volem romandre, haurà de ser com una mera regió espanyola sense cap tipus d’estatus diferenciat. La sentència íntegre en contra de l’estatut, acabada de publicar, és totalment ofensiva. Ho ataca pràcticament tot: des del consens de convivència de la immersió lingüística a què havíem arribat, fins a la preferència del català a l’Administració i als mitjans de comunicació, passant per l’anul·lació de la relació de bilateralitat, per l’eliminació del poder de negociació en l’acord de finançament (dependrà exclusivament de l’Estat), per la humiliació de menystenir els drets històrics, i un llarg llarg etcètera.

Era un estatut de mínims votat pel poble de Catalunya, i el Tribunal Constitucional ens ha dit que, si volem continuar formant part d’Espanya, ni tan sols aquest mínim és acceptable. És l’hora de la independència. Ni més ni menys.

Com deia, l’independentisme i el país en general tenim una gran oportunitat: la manifestació de demà dissabte. Podem deixar clar d’una vegada i per totes, que volem la independència per poder prosperar. Però els independentistes sabem, des de fa temps, que l’Estat espanyol i els poders fàctics són perfectament capaços de menystenir-nos. El 18 de febrer de 2006 centenars de milers de persones es van manifestar en contra de la retallada de l’Estatut per part del Govern espanyol. Al cap d’un any i mig, l’1 de desembre del 2007, centenars de milers de persones van tornar a sortir al carrer per reclamar la gestió de les infraestructures catalanes. Tres anys més tard, tot continua igual. La Generalitat ni tan sols gestiona l’aeroport de Girona... L’Estat espanyol, mentrestant, impertorbable. Indiferent a la voluntat del poble català.

Demà, hi hem d’anar tots, a la manifestació. Tots. Hem de convèncer tots els nostres amics i familiars. Hem de fer tot el possible, i hem d’omplir els carrers d’estelades. Però l’endemà de la manifestació, hem de tornar-hi, tornar-hi i tornar-hi. Ara ja sabem que, després del 10 de juliol, haurem d’estar al peu del canó un altre co. Sabem que, per guanyar, haurem de ser tenaços fins al final.

Ho tenim més a prop que mai. Però encara ens queda molt d’esforç a fer. Ens hem de convertir en ‘els incansables’. Tant és així que, just després d’aconseguir-ho, ens marcarem un altre objectiu ambiciós: construir un país que prosperi econòmicament i socialment, perquè els ciutadans, els joves i els no tan joves, tinguem més oportunitats. No volem un país on la gent hagi de marxar a l’estranger perquè les feines que troba a Catalunya estan molt per sota de les seves qualificacions. No volem un país amb una taxa d’atur tan elevada, escanyats com estem per una banda pel dèficit fiscal, i per l’altra, pels efectes de la crisi econòmica mundial. No volem un país així. I lluitarem per tenir el país que volem.

FONT: www.in.directe.cat

09 de juliol 2010

Onze autocars d'Esquerra del Vallès Oriental a la manifestació del 10 de juliol del 2010

Només saber-se la notícia de la manifestació en resposta de la sentència del Tribunal Constitucional, Esquerra Vallès Oriental va posar a disposició d'Òmnium Cultural autocars per anar a Barcelona a manifestar el desacord amb aquesta ingerència amb la sobirania de Catalunya.

L'èxit ha estat sensacional i s'han organitzat onze autocars gratuïts per fer el desplaçament des de terres vallesanes fins el Cap i Casal.

Els autocars son quasi bé plens en totes les rutes previstes però encara hi ha alguna plaça. Consulta-ho als responsables de cada població que figuren en el llistat que hi ha a continuació:

Autocar 1
La Garriga - BCN (Persona de referència Lluís Marco: 639353938)
Lloc: Aparcament de La Sínia
Trobada: 16:15
Sortida: 16:30

Autocar 2
Lliçà d'Amunt - BCN (Persona de referència Pitu Camps: 669915677)
Lloc: Davant ajuntament (parades bus Sagalés)
Trobada: 15:45
Sortida: 16:00

Autocar 3
Santa Eulàlia de Ronçana - BCN (Persona de referència Toni Sànchez (666311653), Pere Cabot (647525180))
Lloc: Parada de bus del CAP
Trobada: 15:50
Sortida: 16:10

Autocar 4
Llinars del Vallès - BCN (Persona de referència Toni García: 639338735)
Lloc: Àrea Central
Trobada: 15:45
Sortida: 16:00

Autocar 5
Mollet del Vallès - BCN (Persona de referència Kike Palau: 607303542)
Lloc: Davant Jardinet del Casal, c/Can Fàbregas s/n, al costat poliesportiu
Trobada: 16:45
Sortida: 17:00

Autocar 6
Cardedeu - La Roca del Vallès - BCN
Parada 1: Davant estació RENFE - Cardedeu (Persona de referència Sussanna Arànega: 607288459)
Trobada: 15:35
Sortida: 15:45
Parada 2: Plaça Sant Jordi s/n - La Roca (Persona de referència Maria Llerda: 609839606)
Trobada: 16:00
Sortida: 16:15

Autocar 7
Gualba - Barcelona
Lloc: Plaça Joan Ragué
(Persona de referència Jaume Martí: 616618112)
Trobada: 16:00
Sortida: 16:15

Autocar 8
Parets del Vallès - Barcelona
(Persona de referència Jaume Martorell: 626717237)
Lloc: Pàrquing camp de futbol
Trobada: 16:00
Sortida: 16:15

Autocar 9
Vallromanes - Montornès del Vallès - BCN
Parada 1: Parada principal del bus a la Riera, Vallromanes (Persona de referència David Ricart: 692083152)
Trobada: 15:45
Sortida: 16:00
Parada 2: Parada bus davant de l'Ajuntament, Montornès (Persona de referència Joan Ortiz: 647921920)
Trobada: 16:00
Sortida: 16:15

Autocar 10
La Garriga - Les Franqueses - Granollers - BCN
Parada 1 : Aparcament de La Sínia - La Garriga (Persona de referència Lluís Marco: 639353938)
Trobada: 16:15
Sortida: 16:30
Parada 2 : Parada principal del bus de Les Franqueses (Persona de referència Josep M. Jové: 675785937)
Trobada: 16:30
Sortida: 16:45
Parada 3 : Estació d'autobusos de Granollers (Persona de referència: Violant Saurí: 635599744)
Trobada: 16:45
Sortida: 17:00

Autocar 11
Aiguafreda - Tagamanent - El Figaró - BCN
Parada 1 : Parada principal del bus d'Aiguafreda (Persona de referència Davit Salvans: 649726905)
Trobada: 15:45
Sortida: 16:00
Parada 2 : Benzinera de la C-17(Persona de referència Jordi Morera: 670637787)
Trobada: 15:50
Sortida: 16:10
Parada 3 : Davant Escola Bressol C/Ramon Mestre (Tocant a l'estació) (Persona de referència Jordi Coll: 628660256)
Trobada: 16:00
Sortida: 16:15

ERC proposa que el quart cinturó travessi Gallecs per un gran túnel (EL 9NOU - 09/07/10)

Els republicans volen que la ronda del Vallès faci servir el corredor de la carretera C-155.

La proposta de traçat del quart cinturó d'ERC preveu un túnel de més d'un quilòmetre al pas per l'espai natural de Gallecs. D'aquesta manera, s'evitaria que la nova carretera tingués un impacte sobre aquest entorn però també s'evitaria l'afectació a pobles com Caldes o Lliçà d'Amunt.
ERC proposa que la ronda del Vallès travessi l’espai natural de Gallecs amb un túnel d’entre 1 i 1,2 quilòmetres de llargària. El traçat que proposen els republicans preveu aprofitar l’actual carretera que connecta Granollers amb Sabadell (C-155), que passaria a tenir dos carrils per sentit. Aquesta és una de les quatre alternatives de traçat pel quart cinturó incloses al Pla Territorial Metropolità.

“La proposta d’ERC no trinxarà Gallecs com diuen”, va assegurar el portaveu d’ERC a Mollet, Oriol López, que va destacar els avantatges de la seva proposta per austera i ecològica. “Defensem un traçat més curt i que no passa per tot de terrenys verges, com la traça de més al nord, que proposa el Ministeri de Foment, que obriria una nova carretera per Santa Eulàlia, Lliçà i Caldes”, va advertir López, que va defensar l’aprofitament de la traça ja existent de la C-155.

Font: EL 9NOU (09/07/10)