18 de març 2012

Per dignitat, per solidaritat, el 29 de març, Vaga General!

En relació a la vaga general convocada per al proper 29 de Març per part de les organitzacions sindicals, la Secció Local d'Esquerra Republicana de la Roca del Vallès manifesta el següent: 

1.- La crisi del sistema financer especulatiu està recaient de manera dramàtica sobre les classes populars d’Europa, sobre els seus treballadors i treballadores. Les retallades sobre els pilars fonamentals de l’estat del benestar, educació i sanitat públiques, l’increment de l’atur, o la precarietat econòmica i laboral de moltes famílies en són l
es expressions més visibles. La Reforma Laboral, dictada per l'europa dels mercats financers, executada pel govern del PP a Madrid i recolzada per CiU al Congrés dels Diputats, forma part del conjunt de mesures que poc a poc debiliten l'estat del benestar.

2.- Aquesta reforma laboral no ha estat consensuada amb les forces sindicals i només respon als anhels de la CEOE i les diverses associacions patronals de trencar l’equilibri i la concertació en les relacions laborals. És tracta de l’agressió més dura contra els treballadors en 30 anys: permet a l’empresa desvincular-se dels convenis col·lectius, abarateix l'acomiadament, facilita la destrucció de llocs de treball, amplia significativament les causes d’acomiadament objectiu, elimina l’autorització administrativa per presentar expedients de regulació i obre la porta a l’empresari per modificar condicions laborals de manera unilateral, precaritzant encara més les condicions de treball i deixant els treballadors en una situació d’indefensió. 

3.- Des d’ERC de la Roca animem a tot el municipi a recolzar la vaga general i a mobilitzar-se per dir prou a la degradació continuada de les nostres condicions laborals, econòmiques i socials. Necessitem un model alternatiu de futur, però avui ens toca lluitar per preservar el que tenim. 

4.- Demanem al govern municipal de la Roca que suspengui la convocatòria del Ple Ordinari en data 29 de març ja que suposaria dificultar el dret dels treballadors municipals a secundar la Vaga General. 

Esquerra Republicana de Catalunya 
La Roca del Vallès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.