29 de setembre 2010

PER UN FUTUR DIGNE, EL 29 DE SETEMBRE, VAGA GENERAL

El progrés social forjat a base de dècades de sacrificis de les classes populars ens ha permès disposar avui dia d'un model sanitari i d'ensenyament públics de qualitat, d'un sistema de pensions equitatiu, viable i sostenible i en els darrers anys s'ha iniciat la construcció d'un nou pilar de l'estat del benestar adreçat a garantir el dret de totes les persones dependents a rebre una prestació. No obstant, vivim moments històrics difícils arran de la negació per part del Tribunal Constitucional de la voluntat de la ciutadania expressada en el referèndum d'aprovació de l'Estatut, de l'amenaça de desballestament de l'estat del benestar i de la retallada de drets socials i laborals dels treballadors i treballadores.

La reforma laboral impulsada pel govern espanyol forma part d'aquest guió en no orientar-se cap a un canvi en el model productiu que primi l'excel·lència del treball, la competència i la productivitat. Al contrari, es fonamenta en la consagració de l'acomiadament lliure i la recerca d'unes relacions laborals basades en la reducció de preus i salaris, la qual cosa comportarà la
consolidació d'una economia fonamentada en la mà d'obra barata.

Atenent al fet que existeix una voluntat manifesta d'aprofitar la conjuntura de crisi per desplegar una ofensiva que hipotequi la superació de la crisi econòmica a la pèrdua de drets laborals i a la reducció de drets socials, cal respondre solidàriament i col·lectiva per tal de convèncer-nos que és possible un escenari distint, en què la crisi no colpegi els sectors socials més desafavorits, i en especial els joves, les dades d'atur dels quals ja assoleix el 40%.


Una vaga general representa un cost econòmic important per a les empreses, per als vaguistes i per a altres actors, certament. Però per al país encara és major el preu si allò que perilla és la cohesió social i nacional. En aquest sentit, cal no oblidar els precedents d'èxit de mobilitzacions anteriors de la classe treballadora, com ara la vaga general de l'any 2002 que va aconseguir la modificació de la reforma laboral retrògrada (abaratiment de l'acomiadament i enduriment de l'accés a les prestacions d'atur) que havia endegat el govern del Partit Popular presidit per Aznar.


* Des d'ERC manifestem el nostre suport a la convocatòria de Vaga General prevista per avui, 29 de setembre, com a expressió del compromís en favor del benestar dels catalans i catalanes, de la defensa dels drets de la classe treballadora i de la salvaguarda i foment de les polítiques socials
coherents amb les necessitats reals de la ciutadania.

* Expressem el nostre compromís a treballar pels drets socials i civils del poble de Catalunya.


* Reivindiquem la defensa del model productiu propi de país i la necessitat de garantir la nostra autonomia col·lectiva en un Marc Català de Relacions Laborals.



Secció Local d'ERC la Roca del Vallès
29 de setembre de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.