24 de desembre 2007

Sabieu que...?

... en l'edició Catalana del joc del Trivial Pursuit hi apareix una pregunta referent a un dels personatges més coneguts de la nostra història local? Segur que molts sabreu que ens estem referint a en Joan de Canyamàs.

I qui era en Joan de Canyamàs? Era un pagès de remença, fill de la Roca que va viure-hi durant el segle XV, en el mas de Sant Joan, masia enrunada abans d'arribar a la collada de Parpers.

Ens complau veure que la nostra història local va més enllà dels límits del nostre municipi i que grans i petits podem aprendre més sobre el nostre passat mentre ens divertim jugant al Trivial edició Catalunya.

Des de la secció local d'esquerra us desitgem que passeu molt bones festes i tingueu una bona entrada d'any!

Salut!!

4 comentaris:

  1. Segur que era de la Roca?
    Així per què es deia de Canyamàs?
    Tinc entés que hi va viure però que no hi va néixer...
    Salutacions

    Algú que us va llegint

    ResponElimina
  2. Benvolgut/da roquerol/a, ens posarem en contacte amb la Plataforma Cívica en Defensa del Patrimoni per tal de fer-los arribar aquestes qüestions que ens has formulat, ja que ells van editar l'any 2004 un opuscle sobre la vida de Joan de Canyamàs i tenen més informació i segur que ho podràn respondre millor.

    També et pots posar en contacte amb ells via mail:

    pcdp_laroca@yahoo.es

    Gràcies per llegir-nos!

    Salut i bona entrada d'any!

    ResponElimina
  3. Benvolgut/da anònim/anònima,

    des de la Plataforma Cívica en Defensa del Patrimoni, després d'un llarg període de temps de recerca d'informació, vam editar un opuscle dedicat exclusivament a la figura d'en Joan de Canyamás, i en els documents trobats sembre es parlava d'ell com a roquerol, nascut i viscut al nostre municipi i mort a Barcelona després de patir una llarga tortura al fer un intent fallit d'atemptar contra el rei Ferrán II.

    En cap moment es va trobar cap referència diferent vers el seu naixement, en qualsevol cas, la història sempre amaga enigmes i és cert que en molts casos, la història és una mica confusa per falta de documents o informació que s'ha perdut en el temps, és per aixó que fins que no surti a la llum quelcom que demostri el contrari, continuarem creient en els documents que certifiquen que Joan de Canyamás era roquerol de naixement.

    Rep una cordial salutació de la Plataforma i disculpa la tardança en la resposta, ja que la Plataforma treballa de manera desinteressada i sense ànim de lucre, bàsicament és una afició que tenim un grup de roqueroles i roquerols i que a vegades no disposem dels mitjans i del temps que voldríem per poder ser més efectius i més actius amb la nostra humil tasca.

    Posem a la teva disposició el nostre correu electrònic per si vols contactar amb nosaltres en una altra ocasió: pcdp_laroca@yahoo.es

    Gràcies per l'interès mostrat per la història local.

    ResponElimina
  4. Hola

    m'heu intrigat i he clickat al google el nom de Joan de Canyamars, i he trobat en la web de tv3, que en Joan de Canyamars va néixer a Canyamars.
    D'on ho heu tret vosaltres?

    salut!

    ResponElimina

Aquest espai és una eina per posar-vos en contacte amb nosaltres i està obert a totes les opinions, queixes, suggeriments i consultes, sempre i quan es realitzin amb educació i respecte. Per a participar-hi cal introduir el nom, els dos cognoms i una adreça personal vàlida de correu electrònic per tal que us poguem respondre de manera adequada. Els comentaris que no segueixin aquestes normes bàsiques no seran publicats.